Πως θα φτιάξουμε τυροκαυτερή

Πως θα φτιάξουμε τυροκαυτερή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το είδος του τυριού

Η βάση της τυροκαυτερής είναι η φέτα. Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί και κάποιο μαλακό τυρί (π.χ. ανθότυρο ή μανούρι), γιαούρτι, τυρί κρέμα ή άλλο αλοιφώδες, όπως το τσαλαφούτι ή το γαλοτύρι. Οι πιθανοί συνδυασμοί και οι συνταγές είναι δεκάδες.

Πώς γίνεται καυτερή;

Για την τυροκαυτερή µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε όποιο είδος καυτερής πιπεριάς θέλουµε: τις κόκκινες τσίλι, τις πράσινες µικρές χαλαπένιο ή τις ανοιχτοπράσινες, µακριές και λεπτές καυτερές. Ανάλογο θα προκύψει και το χρώµα της τυροκαυτερής – ροζέ αν βάλουµε κόκκινες ή ανοιχτό πράσινο αν βάλουµε τις πράσινες. Ανάλογα µε το πόσο πικάντικη θέλουµε να φτιάξουµε την τυροκαυτερή, αυξοµειώνουµε την ποσότητα καυτερής πιπεριάς. Μπορούµε, εξάλλου, να ρυθµίσουµε την αψάδα τους, πετώντας τα σπόρια τους, αφού σε αυτά οφείλεται μεγάλο μέρος από το κάψιµο που νιώθουµε στο στόµα. Οσο περισσότερα αφαιρέσουµε, τόσο πιο ήπια θα γίνει η τυροκαυτερή. Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε καυτερό μπούκοβο και πάπρικα ή ακόμη και ταμπάσκο αντί για πιπεριές. Ρυθμίζουμε την αναλογία, σύμφωνα με το γούστο μας και την αντοχή μας στα καυτερά.

Και μια συνταγή

Τυροκαυτερή μέσα σε ψητές πιπεριές

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή