Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον καθηγητή Ρόντρικ Μπίτον στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον καθηγητή Ρόντρικ Μπίτον στο Προεδρικό Μέγαρο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην έδρα Κοραή του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του King's College London, Ρόντρικ Μπίτον, τον οποίο εξήρε για την τεράστια συμβολή του στα ελληνικά γράμματα και στην ελληνική λογοτεχνία.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει πάρα πολύ καλά το έργο σας για τον Καζαντζάκη, για τον Γιώργο Σεφέρη και το τελευταίο έργο σας ιδίως, "Ο πόλεμος του Μπάιρον", είναι κάτι το οποίο μας έχει αγγίξει πολύ βαθιά. Διότι περιγράφετε, με έναν μοναδικό τρόπο, τη σημασία της συμβολής του λόρδου Βύρωνα στην ελληνική εθνεγερσία. Και εμάς τους Έλληνες, μας αγγίζει πολύ περισσότερο ο Βύρων, όταν είναι γνωστό ότι άφησε εδώ την τελευταία του πνοή, "εκείνο τον σκληρόν Απρίλη" – για το πω έτσι – του 1824, στο Μεσολόγγι».

Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον καθηγητή Ρόντρικ Μπίτον στο Προεδρικό Μέγαρο-1

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ελληνική Πολιτεία γνωρίζει το χρέος της απέναντι στον διαπρεπή καθηγητή και γι' αυτό και έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες, ώστε, το συντομότερο δυνατό, να του απονεμηθεί η διάκριση εκείνη η οποία του αρμόζει.

«Θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα, ώστε να έλθετε πάλι προκειμένου να γίνει η τελετή της παρασημοφόρησης» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον καθηγητή Ρόντρικ Μπίτον στο Προεδρικό Μέγαρο-2

Από την πλευρά του, ο κ. Μπίτον ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκανε λόγο για μια πολύ τιμητική απονομή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή