Νέες καταγγελίες εναντίον Τραμπ και Κούσνερ

Νέες καταγγελίες εναντίον Τραμπ και Κούσνερ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ δεν έχει ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μιούλερ για τις θρυλούμενες παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με καινούργιες καταγγελίες, οι οποίες εμπλέκουν και γερμανικό τραπεζικό κολοσσό.

Σύμφωνα με τους New York Times, ειδικοί της Deutsche Bank σε θέματα που αφορούν το ξέπλυμα χρήματος συνέστησαν στη διοίκηση της τράπεζας, το 2016 και το 2017, να παραπέμψει προς διερεύνηση από την αρμόδια κρατική αρχή σειρά περίεργων οικονομικών συναλλαγών από εταιρείες του Ντόναλντ Τραμπ και του γαμπρού του, Τζάρεντ Κούσνερ. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας απέρριψαν την εισήγηση και έβαλαν στο αρχείο τις καταγγελίες. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η γερμανική τράπεζα έχει δανείσει δισ. δολάρια σε εταιρείες των Τραμπ και Κούνσερ.

Με χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι χάρη στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του διέθετε πολύ ρευστό, ώστε να μην έχει μεγάλες ανάγκες δανειακής υποστήριξης. Επιπλέον, διέψευσε ότι ένα μέρος των χρημάτων προερχόταν από τη Ρωσία. Εκπρόσωπος του οργανισμού Τραμπ χαρακτήρισε «απολύτως ανόητες» τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος όμιλος (που δεν λειτουργεί πλέον) δεν είχε καν εταιρικούς λογαριασμούς στη γερμανική τράπεζα.

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση και από την πλευρά της Deutsche Bank, γεγονός που δεν εμπόδισε, ωστόσο, την τιμή της μετοχής της να υποχωρήσει σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Ενα άλλο tweet του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε ανησυχία πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας του. Ενώ τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα είχε φροντίσει να ρίξει τις επικίνδυνα υψηλές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, αυτή τη φορά επανήλθε στην επιθετική φρασεολογία. «Αν το Ιράν επιθυμεί τη σύγκρουση, αυτό θα είναι το επίσημο τέλος του Ιράν», έγραψε στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος. Απαντώντας, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι ο Τραμπ εκτοξεύει «γενοκτονικές ύβρεις» και «ελπίζει να πετύχει ό,τι δεν πέτυχαν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Τζένκις Χαν και άλλοι επιτιθέμενοι». Αργότερα έγινε γνωστό ότι το Ιράν τετραπλασίασε το επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου, αν και παρέμεινε πολύ μακριά από τα όρια που θα το έφερναν πιο κοντά στην κατασκευή ατομικής βόμβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή