Μπάσκετ: «Μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Ολυμπιακού

Μπάσκετ: «Μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Ολυμπιακού

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός έφτασε «μέχρι τέλους», η κατάληξη αυτού του δρόμου είναι ο υποβιβασμός της ομάδας μπάσκετ στην Α2 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της, τα πλέι οφ θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν χωρίς τους «ερυθρόλευκους» και, πλέον, το επαγγελματικό πρωτάθλημα αρχίζει να μετράει τις «πληγές» που προκαλεί η αποχώρηση του ενός εκ των δύο ισχυρών του αθλήματος. Πιστοί στη δέσμευσή τους, πριν από τρεις μήνες, και έχοντας την παρότρυνση, τουλάχιστον, από τους οργανωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έγραψαν την τελευταία πράξη στον ανένδοτο αγώνα τους για αλλαγές στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ και στη διαιτησία και έχοντας απέναντί τους όχι μόνο τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, Παναθηναϊκό, αλλά το σύνολο των άλλων ομάδων-μελών του συνεταιρισμού και τη διοίκηση της «λίγκας». Στο άδειο ΟΑΚΑ, ο πρώτος αγώνας ΠΑΟ – Ολυμπιακού δεν άρχισε ποτέ λόγω της δηλωμένης μη προσέλευσης των φιλοξενουμένων.

Το φύλλο αγώνος «έκλεισε» με το γνωστό σκορ 20-0 και σήμερα θα επιληφθεί ο αθλητικός δικαστής για την τυπική διαδικασία του μηδενισμού του Ολυμπιακού και της αφαίρεσης έξι βαθμών, που θα μεταφερθεί στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, όπως αναφέρει ο κανονισμός. Είναι το τρίτο παιχνίδι της φετινής περιόδου που δεν διεξήχθη. Εχουν προηγηθεί οι αγώνες Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και Παναθηναϊκού – Κύμης, ενώ υπάρχει και η αποχώρηση των Πειραιωτών στο ημίχρονο του ημιτελικού με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ (13/2) που αποτέλεσε και την αφετηρία του «μέχρι τέλους». Οι διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός έκριναν ότι ακόμα και με τη θέση της ομάδας στην Α2, που αποτελεί «μαύρη σελίδα» για οποιοδήποτε σύλλογο, σημειολογικά και διαχρονικά, δεν θέλουν η ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Basket League, έχοντας αυτοχαρακτηριστεί αδικημένοι. Αν η κίνησή τους αυτή δικαιωθεί από τις αλλαγές που απαιτούν να γίνουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, θα φανεί στο εγγύς μέλλον.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλος, υποστήριξε ότι «στο μπάσκετ δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει ποδόσφαιρο. Υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και για όποιον τους καταστρατηγεί θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες συνέπειες». H συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα παραμένει εγγυημένη, σύμφωνα με το δεκαετές συμβόλαιο, και ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, έκανε διαχωρισμό… κριτηρίων υποβιβασμού στην Α2 κατηγορία. «Εάν οι ομάδες υποβιβάζονται για αγωνιστικούς λόγους και επειδή δεν διαθέτουν ανταγωνιστική ομάδα, τότε θα εγειρόταν ζήτημα με τη συμμετοχή τους», δήλωσε ο Μπερτομέου σε συνέντευξη που έδωσε στη Βιτόρια, ενώ χαρακτήρισε «ανίκανη» την ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ γιατί δεν πήρε πρωτοβουλίες να παρέμβει. Η ΕΟΚ απάντησε με προσωπική δήλωση του προέδρου της, Γιώργου Βασιλακόπουλου: «Ο άνθρωπος που συνειδητά και επιδεικτικά επί σειρά ετών αγνοεί και υποτιμά τις εθνικές oμοσπονδίες και δίχασε σε επικίνδυνο βαθμό το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει το θράσος να μιλάει για παρεμβάσεις και εύρεση λύσεων. Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή