ΚΙΝΑΛ: Στρατηγική ήττα ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη εντολή

ΚΙΝΑΛ: Στρατηγική ήττα ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη εντολή

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη εντολή στο Κίνημα Αλλαγής». Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε, μέσω της ομιλίας του χθες το βράδυ στο Περιστέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία και ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποτιμώντας την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για «τεσσεράμισι χρόνια εθνικής υποχώρησης σε όλα τα μέτωπα». Επικεντρώνοντας στον τομέα της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «αγωνιζόμαστε να επιστρέψει η χώρα το 2022 εκεί όπου βρισκόταν το 2014», ενώ σχολιάζοντας το πρόσφατο πακέτο παροχών του πρωθυπουργού λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «μιλάει για 13η σύνταξη, ενώ δίνει λιγότερο από το 1/10 αυτού που η ίδια η κυβέρνηση έκοψε από τις συντάξεις». Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κυμάνθηκαν και οι αναφορές του κ. Βενιζέλου στην υπόθεση της Novartis, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για επιχείρηση «αλλοίωσης του πολιτεύματος», αλλά και για τη «μεγαλύτερη και πιο πρόχειρη σκευωρία των τελευταίων 45 ετών». Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μετέτρεψε τον ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής σε «όχημα» για να προκαλέσει προβλήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και να δημιουργήσει, όπως επισήμανε, «γέφυρες με υλικό τούς σκυμμένους ώμους εκείνων των ελαχίστων που ταπεινώθηκαν αξιακά και πολιτικά». Μια σαφής αιχμή τόσο προς την Κουμουνδούρου όσο και προς τα πρώην «πράσινα» στελέχη που αποφάσισαν τη συμπόρευση με αυτή.

Οσον αφορά τις κάλπες της Κυριακής, αλλά και με το βλέμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως στόχο για το ΚΙΝΑΛ την «τρίτη εντολή», σημειώνοντας ότι αυτό θα σημαίνει δύο πράγματα: Αφενός την ήττα της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε «υπόθεση τιμής για όλους τους δημοκράτες». Αφετέρου –σε μια από τις λίγες έμμεσες αναφορές του στη Ν.Δ.– υποστήριξε ότι θα σηματοδοτήσει πως «το μέλλον του τόπου δεν μπορεί να το διασφαλίσει μια αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση αιχμάλωτη των αντιφάσεων του ίδιου της του εαυτού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή