Μητσοτάκης: Οχι πειράματα στις εκλογές

Μητσοτάκης: Οχι πειράματα στις εκλογές

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική μάχη των συγκεντρώσεων έχει εισέλθει ήδη από το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένοντας στο θετικό αφήγημα, αλλά και θέτοντας με έμφαση τα διακυβεύματα της κάλπης της ερχόμενης Κυριακής. Αυτή δεν επιτρέπει ούτε ίσες αποστάσεις ούτε «πειράματα με κόμματα μιας χρήσης», όπως σημείωσε χθες το βράδυ από την Πάτρα, ενώ υπογράμμισε τη δέσμευσή του να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις σε βασικούς τομείς του Δημοσίου που είναι υποστελεχωμένοι. Προανήγγειλε, εφόσον η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, προσλήψεις νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, αλλά και 1.500 αστυνομικών για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Οπως και την Κυριακή από τα Χανιά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την εθνική διάσταση των ευρωεκλογών. «Το βάρος της αναμέτρησης είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που έχουν συνήθως οι ευρωεκλογές. Γιατί για πρώτη φορά θα μιλήσουν οι ίδιοι οι Ελληνες, θα απαντήσουν στους φόρους και στον θλιβερό διχασμό στον οποίο ακόμα και σήμερα κάποιοι επενδύουν και στην εθνική ταπείνωση της συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε, ενώ απέφυγε τις ονομαστικές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας αντ’ αυτού για «τον πολιτικό του αντίπαλο». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε και πάλι τα διλήμματα της κάλπης: αλήθεια ή ψέμα, ενότητα ή διχασμός, πρόοδος ή καθήλωση. «Επιλέγουμε σιγουριά και ασφάλεια ή ανασφάλεια, εθνική υπερηφάνεια ή ταπείνωση; Θέλουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητα, μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, ή τέλμα και στασιμότητα;» ήταν τα ερωτήματα που έθεσε, ενώ επανέλαβε με έμφαση το «απεταξάμην» στη χαλαρή ψήφο. «Στις 26 να περάσουμε το μήνυμα ότι σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση καμία χαλαρή ψήφος. Δεν έχει θέση και ψήφος που θα πάει σε κόμματα που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα. Ή με τη Ν.Δ. ή με την κυβέρνηση», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι το βράδυ της Κυριακής θέλει ένα «καθαρό και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα ότι έχει συντελεστεί το πρώτο βήμα για πολιτική αλλαγή». Αύριο το βράδυ μιλάει στο Περιστέρι, ενώ θα κλείσει την προεκλογική του καμπάνια με ομιλία στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ακόμη μια πόλη της Βόρειας Ελλάδας, πιθανόν στην Εδεσσα, ενώ θα περάσει και από τη Φλώρινα. Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαίες οι χθεσινές αναφορές του στη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς υπογράμμισε ότι στις 26 Μαΐου «ψηφίζουμε και για τη Μακεδονία μας».

«Η αναγνώριση της ιστορικής πραγματικότητας θα ήταν και από τους γείτονές μας μια γενναία, απελευθερωτική και για τους ίδιους πράξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. χθες στη Βουλή, στην ειδική συνεδρίαση για την επέτειο Γενοκτονίας των Ποντίων, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ερντογάν. Σε μια πρωτοβουλία με προφανή συμβολισμό προανήγγειλε τρεις κινήσεις για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, με κορυφαία αυτή του αιτήματος αναγνώρισης στον ΟΗΕ. Τόνισε ότι έχει γίνει ήδη επαφή της Ν.Δ. με τον ΟΗΕ σε ανώτατο επίπεδο για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων (το θέμα είχε θέσει ο Γ. Κουμουτσάκος στην πρόσφατη συνάντησή του με τη βοηθό γενική γραμματέα του ΟΗΕ Ρόζμαρι ντι Κάρλο), ενώ δρομολογούνται ακόμη δράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή