Προεκλογικά

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, εκ των οποίων τα 2,5 εκατομμύρια προορίζονται για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς και, ως είθισται, θα καλύψουν προεκλογικές δαπάνες, χωρίς παραστατικά και δικαιολογητικά. Μεταξύ των κομμάτων που θα μοιραστούν την κρατική χρηματοδότηση και το έξτρα κονδύλι είναι το «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά,που εισπράττει άνω των 62.000 ευρώ, η «Δημοκρατική Αριστερά» με 15.000 ευρώ, η «Πυρίκαυστος Ελλάδα» του Κώστα Ζουράρι –συμμετέχει στους ΑΝΕΛ– που λαμβάνει επιχορήγηση 62.000 ευρώ, η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου, που παίρνει 15.000 ευρώ αλλά και ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» του Γιώργου Καρατζαφέρη, που επιχορηγείται με ποσό άνω των 87.000 ευρώ. 

Υποψήφια με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη είναι η Κατερίνα Θ. Κατριβάνου, κόρη του Θεόδωρου Κατριβάνου, ο οποίος της ενέπνευσε την αγάπη για την Αυτοδιοίκηση. Με μακρά εμπειρία η ίδια ξεκίνησε την αυτοδιοικητική της «καριέρα» πριν από 20 χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων, ως δημοτική σύμβουλος. Σε αυτές τις εκλογές είναι και πάλι υποψήφια και όπως λέει η ίδια «με το πρόγραμμα του συνδυασμού “ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ” και με την εργατικότητα και μεθοδικότητα του Κώστα Μπακογιάννη, πιστεύω πως θα καταφέρουμε όλα εκείνα για τα οποία αγωνίσθηκα κι εγώ στο παρελθόν, ως σύμβουλος και αντιδήμαρχος Αθηναίων».

Εγκύκλιο με διευκολύνσεις για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της φετινής τετραπλής εκλογικής αναμέτρησης ορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Oπως επισημαίνεται, όλοι οι υποψήφιοι ως δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να ενημερωθούν για το εάν τελικά έχουν κληρωθεί, στην ιστοσελίδα http://www.areiospagos.gr και εφόσον έχουν διοριστεί, να παραλάβουν αμελλητί τον διορισμό τους από τις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών το αργότερο μέχρι σήμερα. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσουν για τον διορισμό τους τις αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού/διοικητικού, όπου υπηρετούν, προκειμένου να τους χορηγηθεί τετραήμερη άδεια λόγω των εκλογικών τους καθηκόντων.

Νέα επίθεση στον συνυποψήφιό του για την Περιφέρεια Αττικής Γ. Πατούλη εξαπέλυσε ο Γ. Σγουρός, με σημείο αιχμής την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παιδικές χαρές στο Μαρούσι. Ο κ. Σγουρός επικαλείται έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου προς τον δήμαρχο, σύμφωνα με το οποίο οι 28 από τις 34 παιδικές χαρές του δήμου δεν διαθέτουν σε ισχύ πιστοποιητικό συμμόρφωσης και οι 33 από τις 34 δεν διαθέτουν βεβαίωση καταλληλότητας από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου. 

Η διαχείριση των οικονομικών πόρων της Σχολικής Επιτροπής με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, αλλά και το έργο της μέχρι σήμερα αποτελεί το κυρίαρχο όπλο του Χρήστου Πετράκη στη διεκδίκηση μιας θέσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Εχοντας διατελέσει πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και σε στενή συνεργασία με τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Ηλία Αποστολόπουλο, ο Χρήστος Πετράκης βρίσκεται ενεργά δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής από το 2014.  

Εν τω μεταξύ, κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες. Σήμερα, στις 19.00, κάνει την προεκλογική της συγκέντρωση στο κεντρικό της περίπτερο (σ.σ. Σωτήρος και Καραΐσκου) στον Πειραιά η «Ανταρσία στο Λιμάνι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή