Τσίπρας: Οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης ή ακύρωσης των μέτρων

Τσίπρας: Οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης ή ακύρωσης των μέτρων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση περιέγραψε τις εκλογές της ερχομένης Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Την επόμενη Κυριακή έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές. Αλλά με την πόλωση που επέλεξε η αντιπολίτευση να διεξαχθεί αυτή η αντιπαράθεση, οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή εντολή ακύρωσής τους. Διότι αν επιβεβαιωθούν όσοι δεν πιστεύουν αυτά τα μέτρα είναι βέβαιο ότι την επόμενη μέρα θα δούμε πολλές αντιδράσεις στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ:

«Ο Βέρμπερ μίλησε για λεφτά των Ευρωπαίων. Να τελειώσει αυτή η κοροϊδία. Τα λεφτά αυτά είναι από τις θυσίες των Ελλήνων. Να σταματήσουν οι προσβλητικές αναφορές από αυτούς τους ανθρώπους που είναι εμμονικοί στη λιτότητα και στη διαίρεση της Ευρώπης. Θέλουν να ευημερεί ο Βορράς και να αναστενάζει ο Νότος».

«Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι το σχέδιό της «είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων».

«Ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται -ό,τι και να του λένε οι πολιτικοί- αλλά και οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική και νέων μέτρων ελάφρυνσης ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την απόδοση της οικονομίας ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι πρόσφατες παροχές έχουν προεκλογικό χαρακτήρα παραπέμποντας στα πρόσφατα στατιστικά δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT για την ελληνική οικονομία, τα οποία όπως είπε, επέτρεψαν τη λήψη αυτών μέτρων.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε επίσης εάν υπάρχει περίπτωση αιφνιδιασμού για τις εθνικές εκλογές, απαντώντας ως εξής: «Το τέλος της τετραετίας είναι ούτως ή άλλως κοντά. Άρα δεν έχει τόσο μεγάλη αξία να συζητείται αυτό. Ούτως ή άλλως ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές είναι, κάτι που παραδέχεται και ο αντίπαλός μου ο κ. Μητσοτάκης, το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή