Κάμψη τζίρου, αλλά λιγότερες ζημίες για Σφακιανάκη

Κάμψη τζίρου, αλλά λιγότερες ζημίες για Σφακιανάκη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μείωση πωλήσεων, αλλά και μείωση ζημιών, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2019 για τον όμιλο Σφακιανάκη. Βασικό ρόλο στην πτώση των πωλήσεων διαδραμάτισε η κάμψη της αγοράς επιβατηγών. Ωστόσο, οι απώλειες συγκρατήθηκαν εν μέρει από την αύξηση των ενοικιάσεων αυτοκινήτων, αλλά και από την ενίσχυση των πωλήσεων κατά 39,4% σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο όμιλος, οι συνολικές πωλήσεις του διαμορφώθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019 στα 75,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 4,3%.

Οι πωλήσεις της μητρικής διαμορφώθηκαν σε 62,5 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 6,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Αντιθέτως, τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 25,5% σε επίπεδο ομίλου και διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Οι ενοποιημένες προ φόρων ζημίες διαμορφώθηκαν στα 3,9 εκατ. έναντι 4,2 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ της μητρικής υποχώρησαν στα 4,3 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή