Ενδιαφέρον Schneider για τους έξυπνους μετρητές ρεύματος

Ενδιαφέρον Schneider για τους έξυπνους μετρητές ρεύματος

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον της για το mega project του διαχειριστή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) αντικατάστασης των περίπου 7,5 εκατομμυρίων αναλογικών μετρητών με έξυπνους, συνολικού ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ, γνωστοποίησε επισήμως χθες η Schneider Electric.

Η πρωτοπόρος εταιρεία στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, που συνεργάζεται ήδη με τον ΔΕΔΔΗΕ στο κομμάτι των μετασχηματιστών και σε άλλα έργα, αναμένει τις αποφάσεις για το project των έξυπνων μετρητών από τον ΔΕΔΔΗΕ για να πάρει μέρος στον σχετικό διαγωνισμό. Οπως μάλιστα αποκάλυψε χθες ο γενικός διευθυντής της Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου, έχουν γίνει συζητήσεις με τον ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με τις εταιρείες του κλάδου, για να διερευνήσει το ενδιαφέρον αλλά και να διαμορφώσει το μοντέλο μέσω του οποίου θα προχωρήσει το έργο των έξυπνων μετρητών.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η υλοποίηση του project  και με ιδιωτικά κεφάλαια, μέσω ΣΔΙΤ, αλλά και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Το σχέδιο, ωστόσο, που φαίνεται ως επικρατέστερο και για το οποίο ενημερώθηκε ανεπίσημα τη Μεγάλη Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ από τον επικεφαλής της Επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανο Οκταποδά, προβλέπει τη σύσταση θυγατρικής στην οποία θα περιέλθουν οι υφιστάμενοι αναλογικοί μετρητές και στη συνέχεια την είσοδο σε αυτή στρατηγικού επενδυτή σε ποσοστό 49% έτσι ώστε να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση του project.

Η αντικατάσταση των αναλογικών μετρητών με έξυπνους θα δώσει τη δυνατότητα διαχείρισης της ενέργειας τόσο από τον διαχειριστή όσο και από τους καταναλωτές, ενώ θα αντιμετωπιστεί πλήρως και το φαινόμενο των ρευματοκλοπών.

Η Schneider Electric εγκατέστησε πρόσφατα το σύστημα διαχείρισης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της ιταλικής ΕΝΕL, η λειτουργία του οποίου προσφέρει εξοικονόμηση μέχρι και 30%. Σε ειδική εκδήλωση χθες, η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε νέα καινοτόμα προϊόντα, software  και υπηρεσίες κάτω από την ομπρέλα της πλατφόρμας και αρχιτεκτονικής EcoStruxure, που δίνουν λύσεις στις αγορές του κτιρίου και της κατοικίας, της βιομηχανίας, των Data Centers, της ενέργειας και των έργων υποδομών. Ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία της νέας γενιάς αυτόματων διακοπτών ισχύος Masterpact MTZ, που συνδυάζουν τις επιδόσεις και την αξιοπιστία με πρωτοποριακές ψηφιακές δυνατότητες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή