Το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο ενόψει κάλπης

Το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο ενόψει κάλπης

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιστράτευση» του ΠΑΣΟΚ κάνει η Χαριλάου Τρικούπη λίγες μόλις ημέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές. Χθες, έπειτα από πολλούς μήνες –περίπου έξι– υπήρξε συνεδρίαση κομματικού οργάνου (ΚΟΕΣ), αναδεικνύοντας αυτόν τον πολύ βασικό στόχο για τη Φώφη Γεννηματά: να καταδείξει πως η βασική συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ, το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, είναι ενεργό και έτοιμο να πέσει στη μάχη των ευρωεκλογών.

Δεν είναι τυχαίο πως αυτήκοοι μάρτυρες μετέφεραν στην «Κ» πως το μεγαλύτερο χειροκρότημα συνοδεύθηκε από τη φράση πως «είμαστε ΠΑΣΟΚ, στηρίζουμε Κίνημα Αλλαγής», που έχει στόχο να ενεργοποιήσει την άλλοτε πλατιά εκλογική βάση του κόμματος, η οποία μεταφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση, η οποία σηματοδότησε την ενεργοποίηση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, κρίθηκε απαραίτητη στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο για έναν ακόμη λόγο: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλο ακόμα αριθμό αναποφάσιστων που κατά πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές είχε στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ. Με αναγωγή σε παρελθόντα έτη, γίνεται σαφές, πως ο κόσμος αυτός ανήκει στην ευρύτερη «προοδευτική παράταξη», άρα αυτή την στιγμή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, δίνουν κατά κύριο λόγο μάχη να κερδίσουν την ψήφο του.

Εξ ου και η «επιστροφή» του ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώθηκε στη φράση της Φώφης Γεννηματά: «Είμαστε σήμερα εδώ τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αγωνιζόμαστε μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, για να γυρίσουν σελίδα η Ευρώπη και η Ελλάδα», ανέφερε η επικεφαλής του κόμματος, προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης», είναι «ο πολιτικός χώρος που εκφράζει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν ξέχασε να επιτεθεί σφοδρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω… Βέμπερ, κατά την τακτική του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να δώσει το ιδεολογικό της στίγμα: «Να μην επιτρέψουμε στον κ. Βέμπερ και στον κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσουν τις βαθιά συντηρητικές πολιτικές που διαλύουν την Ευρώπη», ανέφερε. Στον αντίποδα ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό ζήτησε «να μην επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα και στη χαοτική Αριστερά, να μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα».

Στο διά ταύτα, η συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ που ήταν της ΚΟΕΣ –δηλαδή της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου– αποφάσισε διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ «το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου 2019».

Πλην των περιοδειών της Φώφης Γεννηματά που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το ΚΙΝΑΛ, «σηκώνει» και το θέμα της ασφάλειας, στο οποίο διαφοροποιείται σαφώς από την κυβέρνηση.

Χθες, ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης δήλωσε σχετικά πως «το δικαίωμα στην ασφάλεια και στην προστασία του πολίτη είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και είναι τόσο σοβαρό που δεν μπορεί να το διαχειρίζονται εμμονικοί και ιδεοληπτικοί υπουργοί, όπως η κ. Γεροβασίλη και η κ. Παπακώστα». Ο κ. Χρηστίδης συμπλήρωσε πως «αν δεν μπορούν να φύγουν, αλλιώς να κάνουν όσα πρέπει για να νιώθει ασφαλής κάθε Ελληνας πολίτης, από τον Eβρο ώς την Κρήτη».

Τέλος, στη μάχη των εκλογών θα μπει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος την Πέμπτη θα μιλήσει στην Ξάνθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή