Νέο «πραξικόπημα» στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Νέο «πραξικόπημα» στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχείς παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας να ακυρώσει τις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Η τελευταία εξέλιξη της εκλογής νέου προσωρινού προέδρου στον ΠΙΣ και της προκήρυξης επαναληπτικών εκλογών για το Σάββατο 22 Ιουνίου από έξι μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου προκάλεσε νέες σοβαρές αντιδράσεις από ιατρικούς συλλόγους και παρατάξεις, που κάνουν λόγο για κατάλυση κάθε νομιμότητας.

Το νέο «επεισόδιο» διαδραματίστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Tύπου του ΠΙΣ– «συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασιάδη Αναστάσιο ως πρόεδρο και προκήρυξε τις επαναληπτικές εκλογές, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22 Ιουνίου». Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ακύρωσε με υπουργική απόφαση τις αρχαιρεσίες για τον Σύλλογο που είχαν γίνει στις αρχές Μαρτίου, επικαλούμενος παρατυπίες στη διαδικασία (καταγγελίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας και μη διαβίβαση εκλογικών εγγράφων που είχαν ζητηθεί). Ο κ. Ξανθός στην ίδια απόφαση ζητούσε από το παλιό Δ.Σ. να διενεργήσει νέες εκλογές. Η συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έγινε για να καλυφθεί η κενή θέση προέδρου μετά την παραίτηση του κ. Μιχάλη Βλασταράκου.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν παρατάξεις που συμμετείχαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, με πρώτη από όλες τη ΔΗΚΙ (πρόσκειται στη Ν.Δ. και κέρδισε τις εκλογές), η συνεδρίαση έγινε χωρίς απαρτία, με την παρουσία μόλις έξι ατόμων και όχι τουλάχιστον οκτώ (8) στους 15, όπως προβλέπει ο νόμος για το Δ.Σ. Η ΔΗΚΙ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εκλογή «νόθου» προέδρου και παράνομη προκήρυξη εκλογών από φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές και τους συνοδοιπόρους τους, οι οποίοι, όπως καταγγέλλει η παράταξη, αφαίρεσαν και τους κλειδαρίθμους των τραπεζών από τον υπεύθυνο του λογιστηρίου, ώστε να έχουν τον έλεγχο των λογαριασμών του ΠΙΣ». Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί από τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την απόφασή του για ακύρωση των εκλογών του ΠΙΣ και διευκρινίζει ότι «αναγνωρίζει μόνο το αιρετό Δ.Σ. που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία, απορρίπτοντας πρακτικές που αντιβαίνουν στη νομιμότητα». «Η πραξικοπηματικού χαρακτήρα παρέμβαση της μειοψηφίας του Δ.Σ. του ΠΙΣ με ορισμό νέου προέδρου και προκήρυξη νέων εκλογών δεν έχει προηγούμενο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι τομεάρχες Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου και Ιάσονας Φωτήλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή