Ν.Δ.: Προσκλητήριο σε κεντρώους ψηφοφόρους

Ν.Δ.: Προσκλητήριο σε κεντρώους ψηφοφόρους

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα διλήμματα της κάλπης αναδεικνύει όλο και πιο εμφατικά στην τελική ευθεία προς τις 26 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας στον κεντρώο χώρο, όπως έκανε από την Πάτρα, όπου αναφέρθηκε ονομαστικά σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, και όπως αναμένεται να κάνει και στην αποψινή του ομιλία στην Αθήνα (στο Περιστέρι), υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της κάλπης πρέπει να είναι ξεκάθαρο για την επόμενη μέρα της χώρας και ότι δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις.

Το επανέλαβε χθες από τη Γλυφάδα σημειώνοντας ότι «όταν το δίλημμα είναι τόσο ξεκάθαρο “μπροστά ή πίσω”, “αλήθεια ή ψέμα”, “πρόοδος ή συντήρηση” –διότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι η πραγματική συντήρηση και η πραγματική οπισθοχώρηση– όταν το δίλημμα είναι, από τη μια, το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και, από την άλλη, το “προχωράμε μαζί με όλους τους Ελληνες” –αφού η ευθύνη μου είναι να ενώσω τον ελληνικό λαό, όχι να τον διχάσω, και να πορευθούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα– τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στηρίζουμε τη Ν.Δ. ως τη μόνη δύναμη πραγματικής αλλαγής στον τόπο. Το κάνουμε πράξη στην κάλπη, σε όλες τις κάλπες». Το μήνυμα αυτό αναμένεται να εκπέμψει και απόψε από το Περιστέρι, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος και απευθύνοντας προσκλητήριο σε ψηφοφόρους κυρίως του Κέντρου να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. για να στείλουν ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. «Εχουμε το ρεύμα με το μέρος μας», τόνισε χθες από τη Γλυφάδα, ενώ νωρίτερα επεσήμανε (στη συνέντευξή του στον Alpha) ότι στόχευσή του είναι ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό, ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατόν σε εθνικές εκλογές, ενώ θύμισε ότι «δεν τελειώνει κάτι την Κυριακή, έχουμε και τις εθνικές εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο».

Ερωτηθείς αν θα άλλαζε κάτι από την προεκλογική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «όλοι θα κάνουμε ταμείο μετά τις εκλογές, θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας». Και επέμεινε στο θετικό αφήγημα και στις προτάσεις του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση άσκησε «ταξική πολιτική» και υπερφορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα αλλάξει κάποιος την άποψή του επειδή έλαβε επίδομα πέντε ημέρες πριν τις εκλογές.

Προτεραιότητες

Επανέλαβε ότι προτεραιότητές του είναι η φορολογική μεταρρύθμιση και η μείωση των φορολογικών συντελεστών, oι παρεμβάσεις που αφορούν την παιδεία, όπως η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, και η απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά την κάλπη των ευρωεκλογών, σε άρθρο αφιέρωμα του Spiegel, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκμυστηρεύεται στο γερμανικό περιοδικό ότι ο «κρυφός» του στόχος είναι να γίνει η Ν.Δ. το κόμμα που θα σημειώσει το καλύτερο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μεταξύ των δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι η νίκη θα είναι μήνυμα για λαϊκιστές όπως ο Τσίπρας και ο Ορμπαν. Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τον στόχο του για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, απευθύνοντας μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι «είναι πολύ απλά λάθος να αφήνουν την Ελλάδα να πνίγεται σε τόσο υψηλά πλεονάσματα». «Η βασική ανησυχία των Ευρωπαίων είναι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Αλλά αυτό δεν επιτυγχάνεται αν η Ελλάδα αναπτύσσεται με ρυθμούς μόλις 1% τον χρόνο», σημειώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα θέσει το ζήτημα στους εταίρους, αφού αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μέσα από ένα πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή