Αθλητισμός: Υπεράνω των νόμων;

Αθλητισμός: Υπεράνω των νόμων;

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς είναι, πρέπει να είναι, οι θεματοφύλακες των νόμων και των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Είτε τους έχουν καταρτίσει και ψηφίσει εκείνοι είτε τους… κληρονόμησαν. Είτε συμφωνούν με αυτούς είτε όχι.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, ακουσίως ή σκοπίμως, αγνοούν αυτό το αξίωμα. Αποδεικνύεται τούτο από σειρά πράξεων ή παραλείψεών τους.

Κοινοποιείται στον υφυπουργό, στις 12 Απριλίου, η υπ’ αριθμόν 589/2019 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καλείται να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε ο ΓΓΑ να εκδώσει πράξη έκπτωσης των μελών της διοίκησης της ομοσπονδίας πάλης. Αρχικά ο ΓΓΑ είχε αρνηθεί να την εκδώσει, υποστηρίζοντας –αντιθέτως προς όσα οι ισχύοντες αθλητικοί νόμοι ορίζουν– ότι πρώτα πρέπει να εκδοθεί δικαστική απόφαση. Το δικαστήριο, όμως, κατόπιν προσφυγής σωματείου, έκρινε (και ορθώς) διαφορετικά.

Τι έχει πράξει, λοιπόν, έως την ώρα που γράφεται το κείμενο ο υφυπουργός; Τίποτα… Γιατί; Αλλά αγνοεί και τον αθλητικό νόμο. Αυτόν τον οποίο έχει ορκισθεί να εφαρμόζει. Βάσει του 2725/1999, «για κάθε άθλημα, επιτρέπεται η σύσταση μιας μόνο ομοσπονδίας για όλη τη χώρα». Για τον στίβο υπάρχει ο ΣΕΓΑΣ. Η ΟΕΒΑΣ, που αναγνωρίσθηκε το 1995, έπρεπε να είχε καταργηθεί το 1999. Επί χρόνια δεν είχε τεθεί ζήτημα και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού δεν είχε ασχοληθεί. Την τελευταία τριετία, όμως, προέκυψαν πολλά και έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες στο υπουργείο. Γιατί, λοιπόν, δεν εφαρμόζεται ο νόμος στην περίπτωση της ΟΕΒΑΣ, αλλά και της δεύτερης ομοσπονδίας του τάε κβον ντο, της ΑΟΤΕ;

Ερωτήματα, που δεν θα λάβουν απάντηση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή