Δεν απέδωσαν τα αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν απέδωσαν τα αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφάλειας του Κοινοβουλίου –και μάλιστα σε περίοδο όπως η τρέχουσα προεκλογική, οπότε εμφανίζονται ως «ενισχυμένα»– ήγειρε η χθεσινή επιχείρηση βανδαλισμού της Βουλής από μέλη του «Ρουβίκωνα». Το γεγονός ότι υπάρχουν επιπλέον ενισχύσεις στη φρούρηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο κ. Βούτσης, λίγη ώρα μετά το περιστατικό, που συνιστά και τη δεύτερη «εισβολή» της συγκεκριμένης οργάνωσης στο προαύλιο του ναού της Δημοκρατίας. Το νέο αυτό χθεσινό περιστατικό αποδοκιμάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Παραλλήλως, η γενικότερη στάση της κυβέρνησης έναντι της συγκεκριμένης δράσης τροφοδότησε, όπως ήταν φυσικό, νέο κύμα σφοδρότατων αντιδράσεων από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο βανδαλισμός της Βουλής από τον “Ρουβίκωνα” είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις ημέρες έχει εκλογές, και δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την ελληνική δημοκρατία. Το μήνυμα της Ν.Δ. είναι σαφές: Οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής ας γνωρίζουν από τώρα ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα, με την ψήφο του ελληνικού λαού», σχολίασε η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Ζαχαράκη. «Η ανοχή της κυβέρνησης στη βία και στους δήθεν αριστερούς εκφραστές της εξελίσσεται σε συνενοχή και καθημερινή απειλή για την κοινωνία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φωτεινή Γεννηματά.

«Ο “Ρουβίκωνας” με την επίθεσή του στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι “μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε”. Και το θέμα είναι έως πότε», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει τον έλεγχο στη δημόσια τάξη και ασφάλεια», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων, ενώ για ενέργειες «που δεν έχουν θέση στις δημοκρατίες» κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛ. Το θέμα έσπευσε να επιχειρήσει να αξιοποιήσει για τους δικούς της λόγους η Χ.Α. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο. Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες».

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, από αυτές που ονομάζονται “ακτιβιστικές”, πλην όμως μόνο έτσι δεν μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει, όταν μάλιστα στρέφονται εναντίον της Βουλής», είχε σημειώσει από το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος και είχε αναφέρει σε επισημάνσεις του προς τους δημοσιογράφους ότι οι εισβολείς «απομακρύνθηκαν αμέσως από προστρέξαντες αστυνομικούς, από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής, και από τις επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις που υπάρχουν την τελευταία εβδομάδα ενόψει των εκλογών στον περίβολο της Βουλής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή