80 χρόνια πριν… 22-5-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ: Ο τελευταίος πόλεμος εκρίθη εις δύο σημεία: εις το γαλλικόν μέτωπον και την Μεσόγειον, είναι δε πολύ πιθανόν εις τα ίδια σημεία να κριθή και ο νέος πόλεμος. Αλλά ενώ κατά το 1914 εχρειάσθησαν ευρείαι επιχειρήσεις διά την εκπόρθησιν των Στενών, σήμερον τα Στενά θα είναι ελεύθερα διά την διέλευσιν των πλοίων της Αγγλίας […].

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ: Κατά πληροφορίας εκ Ρώμης, εις την Συντεχνιακήν Βουλήν κατετέθη νομοσχέδιον το οποίον προβλέπει επέκτασιν των δικαιοδοσιών του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Στρατού. Τη θέσιν ταύτην κατέχει ο στρατηγός Μπαντόλι [φωτ.], ο οποίος  […] καθίσταται τεχνικός σύμβουλος του αρχηγού της Κυβερνήσεως όσον αφορά τον συντονισμόν της αμύνης του Κράτους και των υπερποντίων εδαφών. Τοιουτοτρόπως ο κ. Μουσολίνι, ως αρχηγός της Κυβερνήσεως αναλαμβάνει, βάσει της άνω διατάξεως και την ανωτάτην διοίκησιν του στρατεύματος.

ΔΑΣΗ ΑΙΝΟΥ: […] Απεφασίσθη όπως όλα τα εν Κεφαλληνία δάση, τα οποία ανήκουν ως επί το πλείστον εις φιλανθρωπικά καταστήματα, διαχειρίζωνται και διοικούνται υπό την άμεσον επιτήρησιν του Κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή