Aτζέντα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

// ΒΕΝΕΤΙΑ //

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΕΛΛΗ [έως 12/09/2020]  

Η ρετροσπεκτίβα «Γιάννης Κουνέλλης», που διοργανώνει το Fondazion Prada στο Ca’ Corner della Regina, είναι το σημαντικότερο αφιέρωμα στον  Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον θάνατό του. Συγκεντρώνει περισσότερα από 60 έργα της περιόδου 1959-2015 και διερευνά τη δημιουργική πορεία του Γιάννη Κουνέλλη (1936-2017). Οι επισκέπτες θα δουν πίνακες από τις πρώτες περιόδους της δουλειάς του, εμπνευσμένους από τον αστικό ιστό και τη φύση, αλλά και έργα από τη μετέπειτα ενασχόλησή του με την ηχητική διάσταση της ζωγραφικής. Θα ανιχνεύσουν επίσης την επιδίωξή του να αναπαριστά το εικονικό χάος της πραγματικότητας, που αργότερα μεταφράστηκε στο κίνημα της Arte Povera, της οποίας θεωρείται πρόδρομος. fondazioneprada.org


// ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ //

ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ [έως 12/09/2020]

Aτζέντα-1

Η έκθεση «Engineer, Agitator, Constructor: The Artist Reinvented» στο MoMA διερευνά πώς σε εποχές μεγάλων αναταραχών οι καλλιτέχνες επαναπροσδιορίστηκαν ως «μηχανικοί», «κατασκευαστές», «εργάτες» κ.ά. Απείχαν από τη ζωγραφική και τη γλυπτική και εργάζονταν ως προπαγανδιστές, εκδότες, συντάκτες, κ.λπ. Eπίσης προβάλλει τη σημασία της συνεργασίας και των κολεκτίβων, φωτίζει τον ρόλο της γυναίκας εικαστικού σε πρωτοποριακές δραστηριότητες και εντοπίζει τον βαθύ αντίκτυπο του φωτομοντάζ στους δημιουργούς, οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν για να αποτυπώσουν το πνεύμα μιας νέας εποχής.

moma.org  


// ΗΡΑΚΛΕΙΟ //

ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ [19/05/2019]  

Aτζέντα-2

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου μπορείτε να παρακολουθήσετε στα Εκπαιδευτικά Πρωινά για οικογένειες τη δράση «El Greco, το μεγάλο ταξίδι». Με αφετηρία δύο πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που βρίσκονται στο μουσείο, θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με το έργο και τη ζωή του μεγάλου ζωγράφου μέσα από δραστηριότητες, εποπτικό υλικό και οθόνες αφής. 

historical-museum.gr


// ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ //

Η ΤΕΧΝΗ ΓΥΜΝΗ [ΕΩΣ 20/06/2019]

Aτζέντα-3

Ο χώρος τέχνης Aqua στο Art Hotel Santorini, μέλος των Aqua Vista Hotel, διοργανώνει εκθέσεις για το φιλότεχνο κοινό και τους επισκέπτες του νησιού. Φέτος το πρόγραμμα εγκαινίασε η έκθεση «Η Γυμνή Αλήθεια», με έργα 26 καλλιτεχνών, που διερευνούν το γυμνό, την αλήθεια και την ειλικρίνεια. 

arthotelsantorini.com


// ΖΑΓΟΡΙ //

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ [Από 13 έως 20/07/2019]

Aτζέντα-4

Όσοι αγαπούν τη δροσιά του βουνού το καλοκαίρι δεν θα λείψουν από το Φεστιβάλ Βωβούσας. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα αφιέρωμα στη Γαλλίδα ανθρωπολόγο-σκηνοθέτη Colette Piault, με μια σειρά ντοκιμαντέρ της από τη δεκαετία του 1980, γυρισμένων στο γειτονικό χωριό Άνω Ραβένι.  Και ακόμα, έκθεση φωτογραφίας του Nick St.Oegger και του Γιώργου Δέτση, αλλά και πεζοπορίες, παρατήρηση πουλιών, εργαστήρια ζωγραφικής, χαρακτικής και δημιουργικής γραφής, συναυλίες κ.ά.

vovousafestival.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή