Τραμπ: Δεν κάνω συγκαλύψεις

Τραμπ: Δεν κάνω συγκαλύψεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέκρουσε οργισμένος την κατηγορία της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ότι ο μεγιστάνας έχει εμπλακεί σε μια «συγκάλυψη» στην υπόθεση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, έπειτα από την κατάρρευση μιας συνάντησης με τους Δημοκρατικούς στο Καπιτώλιο.

«Δεν κάνω συγκαλύψεις», απάντησε εμφανώς οργισμένος ο Τραμπ στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες «ψεύτικων» ερευνών που επιδιώκει το Κογκρέσο δεν μπορεί να εργαστεί με τους Δημοκρατικούς σε μεγάλες προτάσεις υποδομών.

Η Πελόζι, ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία και άλλα κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου επρόκειτο να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την ανάπτυξη των υποδομών.

«Μπήκα στην αίθουσα και είπα στον γερουσιαστή Τσακ Σούμερ, στην πρόεδρο Πελόζι, θέλω να μιλήσω για έργα υποδομών. Θέλω να το κάνω περισσότερο από όσο θέλετε εσείς. Θα ήμουν πολύ καλός σε αυτό – αυτό είναι που κάνω. Αλλά ξέρετε τι; Δεν μπορείτε να το κάνετε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Γι 'αυτό τελειώστε με αυτές τις ψεύτικες έρευνες».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τον εκνευρισμό του επειδή οι Δημοκρατικοί βουλευτές συζήτησαν την πιθανότητα κατάθεσης μομφής εναντίον του πριν την προγραμματισμένη τους συνάντηση.

«Για κάποιο λόγο, ίσως ήταν λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης από την μεριά του, ότι δεν μπορούσε στην πραγματικότητα να…να φτάσει στο ύψος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε», είπε η Πελόζι στους δημοσιογράφους μετά την ακύρωση της συνάντησης. Απλά προσπέρασε».

«Προσεύχομαι για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προσεύχομαι για τις ΗΠΑ», ανέφερε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής.

Ο Σούμερ είπε ότι «αν βλέπατε τι συνέβη στη συνάντηση του προέδρου με τους Δημοκρατικούς θα σας έπεφταν τα σαγόνια». Όπως είπε, όταν ρωτήθηκε ο Τραμπ με ποιον τρόπο θα χρηματοδοτούσε τα σχέδια υποδομών «έπρεπε να φύγει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή