Προσκλητήριο Μητσοτάκη σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και πρώην ΣΥΡΙΖΑ

Προσκλητήριο Μητσοτάκη σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και πρώην ΣΥΡΙΖΑ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ενότητας και προσκλητήριο συμπόρευσης τόσο στους κεντρώους ψηφοφόρους που στο παρελθόν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, όσο και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, ούτε περιθώρια για ψήφο σε κόμματα που «δεν θα έχουν ρόλο και λόγο» την επόμενη μέρα, απηύθυνε χθες το βράδυ από το Περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, έθεσε εμφατικά το «αμείλικτο» δίλημμα της κάλπης της Κυριακής: Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ «του χθες» ή με τη Ν.Δ. «του αύριο». Και ζήτησε ένα «καθαρό αποτέλεσμα που θα φέρει καθαρή λύση».

Την Κυριακή, όπως είπε, «παίρνουμε θέση, δίνουμε μήνυμα με την ψήφο μας. Ψηφίζουμε αλήθεια, προκοπή, ενότητα, εθνική υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, αλλαγή, ελπίδα και πάμε την Ελλάδα μπροστά». «Ή με τη μεγάλη αλλαγή, ή με τα αδιέξοδα», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επαναλαμβάνοντας ότι στην κάλπη της Κυριακής δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα. Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ίδιος επιδιώκει τη θετική ψήφο των πολιτών – «δεν ψηφίζουμε αρνητικά προς την κυβέρνηση μόνο, ψηφίζουμε θετικά, εμπιστευόμαστε τη Ν.Δ.».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε ειδικά στους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου, καλώντας σε συμπόρευση «φίλους άλλων κομμάτων» που, όπως θύμισε, «βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι απέναντι στον λαϊκισμό και με υπευθυνότητα κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015 όταν κάποιοι μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού». Και ζήτησε κοινό μέτωπο απέναντι στο ψέμα. «Ας αναλογιστούν ότι η αντίδραση απέναντι στο ψέμα πρέπει να είναι κοινή και δεν μπορεί το αύριο να είναι διασπασμένο. Η έκφραση της προόδου πρέπει να είναι ενιαία», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατονόμασε τους «χιλιάδες φίλους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι», επαναλαμβάνοντας ότι οι «παλιές διαφορές» δεν έχουν πια νόημα. «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, ανάμεσα στη δημοκρατία και στον αυταρχισμό», τόνισε. Νωρίτερα, εξάλλου, στη συνέντευξή του στο ρ/σ news247, εκτίμησε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει σήμερα τη Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε δυνάμεις που παραδοσιακά δεν συντάσσονται με τη Ν.Δ., να συνταχθούν με την προσπάθειά μας». «Η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα. Η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάταξης της χώρας κι εγώ είμαι εδώ για να ενώσω του Ελληνες κι όχι να τους διχάσω» τόνισε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές θα διαμορφωθούν νέες πλειοψηφίες.

«Με ξενίζει η ρητορική των ίσων αποστάσεων, ότι ψήφισε κάτι άλλο γιατί Τσίπρας – Μητσοτάκης είναι το ίδιο», σημείωσε χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο Action 24. Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε το ίδιο. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας απευθύνομαι με πολύ ευθύ τρόπο και τους λέω ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή είναι μια ισχυρή Ν.Δ.».

Εμφατικά απηύθυνε ακόμη το μήνυμα ότι η ρητορική του κ. Τσίπρα για τους πολλούς και τους λίγους του θυμίζει τη Μαρίν Λεπέν. «Λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ο διαχωρισμός ελίτ-πολλοί είναι ο κλασικός διαχωρισμός που χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης», σημείωσε. Επανέλαβε δε το σχέδιό του για επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με 1.500 «στοχευμένες προσλήψεις, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά», αλλά και τη δέσμευσή του για φυλακές τύπου Γ, διότι «δεν γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή