Προεκλογικά

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελεύθερα» θα είναι, το Σαββατοκύριακο των εκλογών, τα διόδια με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ενώ το ίδιο θα ισχύσει για την Αττική Οδό και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Οι ελεύθερες διελεύσεις θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 25 Μαΐου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 26 Μαΐου, όπως επίσης και από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 1 Ιουνίου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουνίου. Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους θα είναι ελεύθερη η διέλευσή τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6.00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 27 Μαΐου τα μεσάνυχτα, καθώς και από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6.00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 τα μεσάνυχτα.

Επιστρέφει, λόγω εκλογών, τις πινακίδες ο Δήμος Αθηναίων για όσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία μέχρι τις 19 Μαΐου. Η επιστροφή των πινακίδων ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, εφόσον προηγουμένως οι παραβάτες καταβάλουν το πρόστιμο και προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (άδεια κυκλοφορίας κ.λπ.) στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος). Δεν θα επιστραφούν πινακίδες και άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης, καθώς και σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών, προκειμένου «να μη μένει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων».

Στην καταδίκη των βανδαλισμών που υπέστη από «αλληλέγγυους» του Δ. Κουφοντίνα το εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη στο κέντρο της Αθήνας προέβησαν οι συνυποψήφιοί του δήμαρχοι Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος και Νάσος Ηλιόπουλος. Το ίδιο έπραξε και ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γ. Μπρούλιας. Ο κ. Μπακογιάννης τους ευχαρίστησε μέσω Facebook, σημειώνοντας μάλιστα ότι και το εκλογικό περίπτερο του κ. Ηλιόπουλου υπέστη επίθεση.

Για μετά τις εκλογές μετατίθεται η δημοσίευση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ για τους επιτυχόντες της 3Κ/2018. Πέραν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτές, η νέα καθυστέρηση οφείλεται, κατά πληροφορίες, και στο ότι η ηγεσία της ανεξάρτητης αρχής φέρεται να μην επιθυμεί τη σύνδεση των αποτελεσμάτων με τις εκλογές.

Σεμινάριο για τους δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επικείμενες εκλογές πραγματοποιείται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών. Το σεμινάριο διοργανώνεται για την καλύτερη ενημέρωση και διευκόλυνση των δικαστικών αντιπροσώπων, με εισηγητές τους Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο, πρόεδρο πρωτοδικών Αθηνών, και Αθανάσιο Κυραντώνη, προϊστάμενο του Τμήματος Μεθόδων Οργάνωσης και Πληροφορικής του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στα Καμίνια, στη πλατεία Λεγάκη, θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία αύριο, στις 7.00 το απόγευμα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για όλους» Νίκος Μπελαβίλας.

Τους όρους διεξαγωγής του debate μεταξύ των υποψήφιων για την Περιφέρεια Αττικής που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα», στην ΕΡΤ1, καταγγέλλει η «Ανυπότακτη Αττική», σημειώνοντας ότι «η εκπομπή δεν έμοιαζε και τόσο με αντιπαράθεση-διάλογο πάνω στις θέσεις και το πρόγραμμα των υποψηφίων, αλλά μάλλον σε παράσταση για ένα ρόλο», καθώς , όπως επισημαίνεται, αφιερώθηκε ο τριπλάσιος και πλέον χρόνος (σχεδόν 17 λεπτά) στην κ. Δούρου συγκριτικά προς άλλους υποψηφίους.

Εγκύκλιο με εκείνους που εξαιρούνται από την υποχρέωση ψήφου αλλά και με οδηγίες για εκείνους που δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Οπως επισημαίνεται, η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική, μεταξύ άλλων, για όσους θα βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά και για όσους έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους, ενώ όσοι δεν προσέλθουν τις κάλπες για άλλους λόγους θα πρέπει να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα δικαιολογητικά.

«Ειδική» κατηγορία των εκλογών αποτελούν οι πολύτεκνες μητέρες που έχουν αποφασίσει να κατέλθουν στον αυτοδιοικητικό στίβο. Τέτοια περίπτωση είναι η καθηγήτρια Γαλλικών Αγγελική Μεταξά, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Νίκο Χιωτάκη στην Κηφισιά. Στις προτεραιότητές της, να βελτιώσει την καθημερινότητα των εργαζόμενων μητέρων, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των κοινωνικών δομών του δήμου και των σχολείων.

Δύο προεκλογικές ομιλίες θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο νυν δήμαρχος Καλαμακίου και εκ νέου υποψήφιος Ανδρέας Κονδύλης. Η σημερινή θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το απόγευμα στο Ανω Καλαμάκι, (Δωδεκανήσου και Κύπρου), ενώ η αυριανή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στο Κάτω Καλαμάκι (Θουκυδίδου και Παλαμηδίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή