Βουλή: Κακουργηματική δίωξη κατά των δραστών του βανδαλισμού

Βουλή: Κακουργηματική δίωξη κατά των δραστών του βανδαλισμού

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την κατακραυγή για τον βανδαλισμό του κτιρίου του ελληνικού Kοινοβουλίου από ομάδα μελών της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», που πέταξαν μπογιές και καπνογόνα μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων τουριστών και πολιτών, η Εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε σε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει τους δράστες σε προσωρινή κράτηση.

Η δίωξη για φθορά ιστορικού μνημείου, που διώκεται ως κακούργημα, ασκήθηκε κατά των μετασχόντων στο πρωτοφανές περιστατικό βανδαλισμού, έστω κι αν δεν έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του ενός που συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και κρατείται, ενώ οι έρευνες των αρμόδιων αστυνομικών αρχών συνεχίζονται με στόχο να φθάσουν και σε άλλες συλλήψεις. Πάντως, το κύμα βίας σε πολλές περιοχές της χώρας, που πυροδοτήθηκε από τη δικαστική απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για νέα άδεια, δεν φαίνεται να έχει κοπάσει ούτε μετά την πολυσυζητημένη παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε την αναίρεση της απόφασης των δικαστών του Βόλου οι οποίοι, παρά τις απειλές κατά της ζωής τους, απέρριψαν για δεύτερη φορά το αίτημα Κουφοντίνα. Σήμερα, το αργότερο αύριο, αναμένεται απόφαση. Αν η αναίρεση γίνει δεκτή, τότε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα θα επανεξεταστεί και θα οδηγήσει το πιθανότερο σε ικανοποίησή του, δίδοντάς του τη δυνατότητα να βγει για μία ακόμη φορά με άδεια από τη φυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή