Υγιής ανταγωνισμός σημαίνει πρόοδος

Υγιής ανταγωνισμός σημαίνει πρόοδος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός, και με δικαστική απόφαση, ανήκει και τυπικά στην Α2 του μπάσκετ. Φυσικά, ας μη βάλουμε και το χέρι στο Ευαγγέλιο, γιατί εκκρεμούν και οι δύο προσφυγές του στο ΑΣΕΑΔ. Και επειδή στην Ελλάδα οι αποφάσεις των δικαστών απαλείφονται με άλλες, από άλλους συναδέλφους τους, ας κρατήσουμε μία επιφύλαξη.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ακολουθώντας τη γραμμή του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πανηγυρίζουν. Ο στόχος επετεύχθη και ο μισητός αντίπαλος εξολοθρεύτηκε. Ομως βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος.

Διότι είναι αποδεδειγμένο, πως χωρίς το «αντίπαλο δέος», με την πάροδο του χρόνου, θα απαξιωθεί και το πρωτάθλημα του μπάσκετ. Οπως συνέβη και στο ποδόσφαιρο. Ενώ παράλληλα, όταν δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο, δεν υπάρχει πρόοδος.

Πανηγύριζαν οι Ολυμπιακοί για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική. Οπως πανηγύριζαν για την περιπέτεια του Παναθηναϊκού μετά το φιάσκο της πολυμετοχικότητας. Τα αποτελέσματα γνωστά. Οι «ερυθρόλευκοι» εφησυχασμένοι που έπαιζαν άνευ αντιπάλου, άρχισαν τις περικοπές στους προϋπολογισμούς. Φτηνότεροι παίκτες και επομένως λιγότερο ποιοτικοί.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια έχασαν τα πρωτεία στην Ελλάδα. Ηταν αρκετές οι ποδοσφαιρικές γνώσεις του Μελισσανίδη και οι όποιες επενδύσεις του Σαββίδη για να μείνουν δύο περιόδους χωρίς τίτλο. Οσο για την απώλεια των «κέντρων ελέγχου», είναι κι αυτή επακόλουθο των οικονομικών περικοπών.

Οταν οι παράγοντες των ομοσπονδιών «μυριστούν» πως κάποιος άλλος ρίχνει πιο πολλά για την ομάδα του, γνωρίζουν πώς θα ισχυροποιηθεί αγωνιστικά. Οπότε αλλάζουν… πλευρό και σημαία. Στη χώρα μας αυτό συμβαίνει σε κάθε κοινωνικό χώρο. Στον αθλητισμό δεν θα συνέβαινε;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή