Fake videos που εμφανίζουν την Πελόσι μεθυσμένη κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Fake videos που εμφανίζουν την Πελόσι μεθυσμένη κάνουν το γύρο του διαδικτύου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατασκευασμένα βίντεο από ομιλία της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, στα οποία έχει αλλοιωθεί η φωνή της, ώστε να φαίνεται ότι είναι μεθυσμένη και δεν μπορεί να αρθρώσει τις λέξεις της, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Το βίντεο της ομιλίας της Πελόσι στο Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο (Center for American Progress), στην οποία δήλωσε ότι η άρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συνεργαστεί στις έρευνες του Κογκρέσου ισοδυναμεί με συγκάλυψη, αλλοιώθηκε και η φωνή της ακούγεται παραμορφωμένη.

Η πρώτη εκδοχή του βίντεο κυκλοφόρησε από την σελίδα WatchDog, είχε πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, ενώ είχε κοινοποιηθεί πάνω από 45 χιλιάδες φορές και είχε συγκεντρώσει 23 χιλιάδες σχόλια στα οποία χρήστες αποκαλούσαν την Πελόζι «μεθυσμένη».

Η προέλευση του αλλοιωμένου βίντεο δεν έχει βρεθεί ακόμη, αλλά η δημοσίευσή του έρχεται εν μέσω διαμάχης μεταξύ των Δημοκρατικών και του Τραμπ, σημειώνει η Washington Post.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή