Μαγειρική με… νότες στη Στέγη

Μαγειρική με… νότες στη Στέγη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας εκκεντρικός μάγειρας επιστρατεύει μια ομάδα βοηθών, που υλοποιεί συνταγές μόνο αν είναι γραμμένες με… νότες. Ενα παράξενο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο μας οδηγεί σε μια φανταστική λίμνη. Δέντρα-γλυπτά αναπαράγουν τους ήχους της πόλης και της φύσης. Ενα μικρό καράβι ταξιδεύει στις ακτές της Μεσογείου. Μουσικόφιλοι με και χωρίς νοητική υστέρηση καταργούν τα όρια ανάμεσα στα διαφορετικά είδη. Αυτό το Σαββατοκύριακο, το αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους Big Bang Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και μας καλεί να συμμετάσχουμε σε πρωτότυπες μουσικές δράσεις, παραστάσεις και εργαστήρια για παιδιά έως 12 ετών και τις οικογένειές τους.

Το παρόν στο φεστιβάλ θα δώσει για δεύτερη χρονιά η ομάδα του συνθέτη και μουσικού Δημοσθένη Γρίβα με το δεύτερο μέρος μιας «τριλογίας», που ξεκίνησε πέρυσι με την παράσταση «Viewmaster Orchestra» και συνεχίζεται με τη μουσικομαγειρική περφόρμανς «The Cooking Orchestra», η οποία παρακολουθεί μια συνηθισμένη μέρα σε μια εντελώς ασυνήθιστη κουζίνα και είναι κατάλληλη για παιδιά από 4 έως… 104 ετών. Toν ρόλο του σεφ αναλαμβάνει ο ηθοποιός και τραγουδιστής Αγγελος Παπαδημητρίου, ενώ τους βοηθούς του υποδύονται οι Δημοσθένης Γρίβας, Κώστας Γιαξόγλου, Σάνια Στριμπάκου, Μανώλης Γιαννίκιος, Βασίλης Νησσόπουλος και Joe Tornabene, οι οποίοι μετατρέπουν σε μουσικά όργανα τα μαχαιροπίρουνα, τις κατσαρόλες, τα ψυγεία, τα μίξερ και ό,τι άλλο τυχαίνει να βρεθεί μπροστά τους.

Ορκος Δίαιτας

«Είναι πολύ ενδιαφέρον να προσπαθείς να επικοινωνήσεις με τα παιδιά, ή και το δικό σου παιδικό κομμάτι», είπε στην «Κ» ο Δημοσθένης Γρίβας, διευκρινίζοντας πάντως ότι την παράσταση μπορούν κάλλιστα να παρακολουθήσουν και ενήλικοι. Η μουσική που ερμηνεύουν οι μαθητευόμενοι «μάγειρες» είναι πρωτότυπη, με εξαίρεση μια μελωδία του Βέρντι που διανθίζεται με στίχους και μετατρέπεται σε έναν μελοποιημένο… όρκο δίαιτας. Αποφασισμένος να μην ξαναβάλει στο στόμα του τις εξαίσιες αλλά ανθυγιεινές λιχουδιές που παρασκευάζει, ο απελπισμένος μάγειρας φτάνει στο σημείο να ζητήσει ένα θεϊκό σημάδι προκειμένου να συνεχίσει το έργο του και, ευτυχώς για τους νεαρούς θεατές, λαμβάνει την απάντηση με τη μορφή τριάντα κιλών «θεόσταλτων» μαρουλιών.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν, επίσης, η βελγική ομάδα Hop Frog Fanfare, που αντλεί υλικό από την πλούσια παράδοση του μουσικού είδους της φανφάρας και εντυπωσιάζει το κοινό με τα υπερμεγέθη πνευστά και τα παράξενα όργανά της, το δίδυμο των Alyssa Moxley και Αναστασίας Δούκα με έναν περίπατο στο «Δάσος του Ηχου», η Mary Roosevelt σε μια συναυλία με θέρεμιν, ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα ότι παίζεται χωρίς να αγγίζεται από τον ερμηνευτή, το γαλλικό σχήμα Spat’Sonore, οπλισμένο με αυτοσχέδια πνευστά, κ.ά.

Ακόμα, το Σάββατο και την Κυριακή από το μεσημέρι έως το απόγευμα στο Πάρκο Δουργούτι, ο Μιχάλης Afolayan και η Jessica Ben Anosike θα παρουσιάσουν ένα διαδραστικό εισαγωγικό εργαστήριο στην αφρικανική πολυρυθμία και στον χορό, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου αφρικανικών κρουστών του πολιτιστικού κέντρου Anasa. Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και αγορά εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της Στέγης (www.sgt.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή