Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κόκκινο χαλί δεν γίνονται πρόβες. Μετράει μόνο η στιγμή, όταν όλα πρέπει να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Σαν μια άψογα σκηνοθετημένη σκηνή, όπως εκείνες που αγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα και προβάλλονται στην αίθουσα του Palais des Festivals –το Παλάτι των Φεστιβάλ και των Συνεδρίων–, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στα σκαλιά του Palais des Festivals, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Άλλωστε, πώς να κρυφτεί από τα εκατοντάδες πιστοποιημένα φλας που είναι έτοιμα να την απαθανατίσουν; Πολλοί από τους καλεσμένους που ανεβαίνουν τα σκαλιά για να εισέλθουν στους χώρους του κάνουν την εμφάνισή τους απόλυτα προετοιμασμένοι. Ένας μικρός στρατός έχει εργαστεί για εκείνους στα παρασκήνια – επί μήνες, αλλά μέχρι και λίγα λεπτά πριν από την άφιξή τους στο κόκκινο χαλί. Η απαιτητική επιλογή των ρούχων, των αξεσουάρ και των κοσμημάτων ολοκληρώνεται με το τελικό χτένισμα και το μακιγιάζ πριν από τη μεταφορά των καλεσμένων στην είσοδο του φεστιβάλ με ένα από τα επίσημα οχήματα της διοργάνωσης.

Στο κόκκινο χαλί δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. To 72o Φεστιβάλ των Καννών, που τελειώνει σήμερα Σάββατο, υπερασπίστηκε θαρραλέα τον απόλυτα γκλάμουρ χαρακτήρα του. Και οι λεπτομέρειες το αποδεικνύουν. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή