Προκαταρκτική έρευνα για την έκρηξη βόμβας στη Λυών διέταξε ο εισαγγελέας – Στους 13 οι τραυματίες (βίντεο)

Προκαταρκτική έρευνα για την έκρηξη βόμβας στη Λυών διέταξε ο εισαγγελέας – Στους 13 οι τραυματίες (βίντεο)

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παγιδευμένο δέμα αποδίδουν οι αρχές την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στον κεντρικό πεζόδρομο Βικτόρ Ουγκό της Λυών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφριά τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι, 8 ετών. 

Προκαταρκτική έρευνα για την έκρηξη βόμβας στη Λυών διέταξε ο εισαγγελέας  – Στους 13 οι τραυματίες (βίντεο)-1

Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα του πεζόδρομου. Εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο lyoncapitale.fr, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί 10 ετών

«Επίθεση» χαρακτήρισε την έκρηξη ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξαν νεκροί.

Πηγές της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο δέμα, που ήταν τοποθετημένο στο οδόστρωμα εξερράγη. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα περιείχε «καρφιά και βίδες». 

Οι πυροτεχνουργοί και η πυροσβεστική υπηρεσία εκκένωσαν αμέσως την περιοχήκαι συνεχίζουν την επιτόπια έρευνα, καθώς άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία της έκρηξης, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Προκαταρκτική έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα σήμερα στη Λιόν ξεκίνησε ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Ο δήμαρχος του 2ου διαμερίσματος της Λιόν, Ντενίς Μπρολικιέρ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ορισμένοι από τους οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ενώ άλλοι έφυγαν μόνοι τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Προκαταρκτική έρευνα για την έκρηξη βόμβας στη Λυών διέταξε ο εισαγγελέας  – Στους 13 οι τραυματίες (βίντεο)-2

Στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός εισαγγελέας της Λιόν, Νικολά Ζακέ.

Ανεπιβεβαίωτη παραμένει η πληροφορία που μεταδίδουν πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι αναζητείται ένας ύποπτος που διέφυγε με ποδήλατο, αφού προηγουμένως είχε αφήσει το πακέτο έξω από ένα φούρνο, στη διασταύρωση δύο δρόμων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή