Εφυγε ο Χέρμπερτ Ρος, σκηνοθέτης των σταρ

Εφυγε ο Χέρμπερτ Ρος, σκηνοθέτης των σταρ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνοθέτης των γυναικών ήταν κυρίως ο Χέρμπερτ Ρος, που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 74 ετών στη Νέα Υόρκη. Σε μια μακροχρόνια καριέρα συνεργάστηκε με τις Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Αν Μπάνκροφτ και Τζούλια Ρόμπερτς. Ο θάνατος του Ρος οφείλεται σε καρδιακή ανεπάρκεια, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλευόταν τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο Χέρμπερτ Ρος γεννήθηκε το 1927 στο Μπρούκλιν και μεγάλωσε στο Μαϊάμι, όπου από τα 20 του χρόνια συμμετείχε ως χορευτής σε περιοδεύοντες θιάσους και αργότερα σε μιούζικαλ που ανέβηκαν στη Νέα Υόρκη. Το 1950 ο Ρος έσπασε τον αστράγαλό του και έγινε χορογράφος, δουλεύοντας για το American Ballet Theater και για παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ. Στη συνέχεια στράφηκε στη σκηνοθεσία και την παραγωγή ταινιών και θεατρικών παραστάσεων.

Συνεργάστηκε με πολλές ταλαντούχες γυναίκες του θεάματος. Ο Ρος ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ τη Μπάρμπρα Στρέιζαντ στο μιούζικαλ «Ι can get it for you wholesale» και αργότερα στο κινηματογραφικό «Funny girl» και το «Η τροτέζα και ο πρωτάρης», τον πρώτο μη μουσικό της ρόλο. Σκηνοθέτησε ακόμη τις Σίρλεϊ Μακ Λέιν και Αν Μπάνκροφτ στην «Κρίσιμη καμπή» (για την οποία προτάθηκε για Οσκαρ), τις «Ανθισμένες μανόλιες» με ένα εντυπωσιακό γυναικείο καστ, το μιούζικαλ «Φουτλούζ» αλλά και τα: «Ωραίος και σέξι» με τον Γούντι Αλεν, καθώς και τα σενάρια του Νιλ Σάιμον για τις ταινίες «Οι γκρινιάρηδες», «Το κορίτσι του αποχαιρετισμού», «Καλιφόρνια Οτέλ», «Ηθελα να γίνω σταρ» και «Η επιστροφή του Μαξ Ντούγκαν». Παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1957 με την πρίμα μπαλαρίνα Νόρα Κέι και ο γάμος τους κράτησε μέχρι τον θάνατό της το 1987, ενώ η δεύτερη σύζυγός του ήταν η αδελφή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, Λι, με την οποία χώρισε το 1999.

Στο κλίμα των μελοδραμάτων του Ντάγκλας Σερκ, όπως το «Αυτή είναι η ζωή μου» και το «Ολα όσα επιτρέπουν οι ουρανοί» θα βασιστεί η ταινία «Far from Heaven», που θα σκηνοθετήσει ο «ανεξάρτητος» Τοντ Χέινς («Poison», «Safe»). Στην ταινία, που αρχίζει γυρίσματα στις 17 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι, πρωταγωνιστεί η Τζουλιάν Μουρ στον ρόλο μιας νοικοκυράς στο Κονέκτικατ του 1957, η οποία μοιράζεται ανάμεσα στη συζυγική της κρίση και τη ρατσιστική ένταση στην περιοχή. Μαζί της παίζει ο Ντένις Κουέιντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή