Συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου της Attica Bank Γ. Μιχελή από τη διοίκηση του ΤΜΕΔΕ

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου της Attica Bank Γ. Μιχελή από τη διοίκηση του ΤΜΕΔΕ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου της Attica Bank Γιώργου Μιχελή εκφράζει η Διοίκηση του ΤΜΕΔΕ και ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Μακέδος στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ο Γιώργος Μιχελής ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα. Ένας κορυφαίος οικονομολόγος, καταξιωμένο ανώτατο τραπεζικό στέλεχος, με μακρά και διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε βαθιά τον τόπο του και εργαζόταν συστηματικά και αδιάκοπα, με διαρκή διάθεση προσφοράς. Απ’ τη θέση του ως επικεφαλής της Attica Bank σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς. Ο πρόωρος χαμός του προέδρου της Attica Bank γέμισε όλη την οικογένεια της τράπεζας με θλίψη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΤΜΕΔΕ.

 Ο Γ. Μιχελής στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του είχε εργαστεί σε νευραλγικές θέσεις του τραπεζικού κλάδου από τη δεκαετία του 1980. Είχε σπουδάσει οικονομικές επιστήμες λαμβάνοντας BΑ από το University of Massachusetts, MΑ από το Boston College και διδακτορικό τίτλο από το Northeastern University. Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis. Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, επέστρεψε και ξεκίνησε να εργάζεται στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση οικονομικών μελετών. Παρέμεινε εκεί ως το 1989, οπότε έγινε γενικός διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας, παραμένοντας στη θέση για 16 μήνες. Συνέχισε τη σταδιοδρομία του στη Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε εκτελεστικός αντιπρόεδρος από το 1990 ως το 1995. Διετέλεσε γενικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996. Το 1996 επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 ήταν γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Το 2004-2007 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Επίσης, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου στη FBB. Εξελέγη Δήμαρχος Σκοπέλου το 2011 και μετά τη λήξη της θητείας του, το 2015 ανέλαβε πρόεδρος του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ όπου και παρέμεινε έως τον Ιούνιο του 2018. Είχε αναλάβει πρόεδρος της Attica Bank στις 29 Μαρτίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή