Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8 Ρίχτερ στο Περού (φωτογραφίες)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8 Ρίχτερ στο Περού (φωτογραφίες)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο βόρειο Περού, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός, σύμφωνα με το USGS είχε εστιακό βάθος 114 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων νοτιανατολικά του χωριού Λαγούνας και 98 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της μεγαλύτερης πόλης Γουριμάγιας.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό του 2019.

Αν και οι πληροφορίες φτάνουν πολύ αργά και είναι συγκεχυμένες, σταδιακά στα social media δημοσιεύονται  εικόνες από κατεστραμμένα κτίρια και εκτεταμένες ζημιές σε πόλεις και χωριά της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Βραζιλία και την Κολομβία.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις πόλεις Ικουίτος και Ταραπότο, δύο πόλεις της Αμαζονίας στην περιοχή Λορέτο της χώρας. Ο πρόεδρος του Περού Μάρτιν Βιζκάρα έγραψε στο Twitter ότι οι αρχές "κάνουν εκτίμηση (των ζημιών) στις περιοχές που επλήγησαν" και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή