Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι

5' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι το 9ο γυμνάσιο Αθήνας στα Κάτω Πετράλωνα και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, έχοντας ήδη ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Βελώτα Ευρυτανίας, τη γενέτειρα του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη, στις 7 το πρωί.

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-1

«Όλες αυτές τις εβδομάδες μιλάγαμε εμείς. Τώρα είναι η σειρά των Αθηναίων να μιλήσουν. Χαίρομαι πολύ διότι η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και μου δίνεται η ευκαιρία να καλέσω τους πάντες, όποιον κι αν θέλουν να εμπιστευτούν, να επιλέξουν να έρθουν στις κάλπες. Διότι σήμερα κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή για μια πόλη η οποία να μας χωράει όλους, να μας αγαπάει και να την αγαπάμε, μια πόλη να μας συμφιλιώνει, να μας ενώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μπακογιάννης.

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι στον δήμο της Αθήνας έλαβε χώρα «μία πολιτισμένη προεκλογική καμπάνια» από όλους τους υποψηφίους, η οποία έβαλε «τον πήχη ψηλά για το πως πρέπει να γίνονται οι εκλογικές αναμετρήσεις», λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Είναι πολύ σημαντικό να δείξει η Αθήνα ένα διαφορετικό παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού και αυτό το πετύχαμε», προσέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα είσαι εσύ».

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-2

Επίσης, ανέφερε ότι «ψηφίζουμε για δήμαρχο και όχι για κόμματα ούτε για να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση», καθώς και ότι «στα χέρια του επόμενου δημάρχου είναι μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 53ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό για την παράταξη του «είναι να ζωντανέψουμε τις γειτονιές της Αθήνας».

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-3

«Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα δεν ψηφίζω απλά σε ένα εκλογικό κέντρο, αλλά σε ένα από τα σχολεία της γειτονιάς μου και νομίζω θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μία Αθήνα πιο δημοκρατική, πιο ανοιχτή μία Αθήνα αντιφασιστική», προσέθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στη Ριζούπολη.

«Σήμερα μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Για έναν δήμο που διεκδικεί, για ένα δήμο που, στηριγμένος στους εργαζομένους του, βελτιώνει την καθημερινότητα του λαού αυτής της πόλης, που δοκιμάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ Είναι δυνατό αυτό το βήμα. Καλούμε τον κόσμο να το κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφιανός.

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-4

Στο 17ο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Νίκος Ταχιάος, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό, αλλά τη λογική.

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-5

«Σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εκλογές είναι η γιορτή του πολίτη. Μια ευκαιρία που δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν πολίτες. Ψηφίζω σε μια γειτονιά με μεγάλα προβλήματα ασφάλειας. Καταγράφονται και πολλά άλλα προβλήματα που τα ζουν καθημερινά οι κάτοικοι. Είναι και ο άθλιος ΟΑΣΘ, η καθαριότητα. Όλα αυτά πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι πολίτες την ώρα που θα ψηφίσουν. Πρέπει να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό, αλλά τη λογική, δίνοντας δυνατό ποσοστό στην παράταξη "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Θέσσαλονίκης.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι «σήμερα κλείνει ένας όμορφος αγώνας που δώσαμε με αξιοπρέπεια». «Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυριζουν την πλάτη σε δυνάμεις του παρελθόντος που καθήλωσην την πόλη για δεκαετίες. Εμείς με την ψήφο μας παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Εύχομαι και πιστεύω ότι οι Θεσσαλνικείς θα εμπιστευτούν την πρότασή μας όπως της αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-6

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπελαβίλας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο εκλογικό κέντρο Πειραιά, κάνοντας λόγο για «έναν Πειραιά για όλους και όχι για λίγους».

«Σε αυτό το σχολείο έγινα αυτό που είμαι σήμερα», δήλωσε ο κ. Μπελαβίλας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, και αφιέρωσε στην οικογένειά και τους δασκάλους του «τη σημερινή δημοκρατική ψήφο». «Η δημοκρατική ψήφος που στοιχίζεται δίπλα στις υπόλοιπες δημοκρατικές ψήφους που θα αλλάξουν τον Πειραιά. Έναν Πειραιά για όλους και όχι για λίγους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνοδευόμενος από την οικογένειά του και από υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργος Ορφανός άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-7

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Ορφανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι μέρα γιορτής της δημοκρατίας. Ψηφίζουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ψηφίζουμε για την τοπική αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια, τους δήμους, τις κοινότητες. Στην κάθε κάλπη επιλέγουμε αυτό το οποίο επιδιώκει να μεταφέρει στρατηγικά την Ευρώπη του αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την πόλη μας μακριά από κόμματα και χρώματα, δίνοντας τη διέξοδο την οποία διεκδικούμε. Έχω πολύ θετικά συναισθήματα από αυτή την προεκλογική περίοδο. Έγινε ένας διάλογος αντάξιος της Θεσσαλονίκης. Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψήφιούς μου για αυτή την κοινή πορεία που είχαμε στη συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον.

Από την άλλη πλευρά, για μένα ήταν η πιο συναρπαστική προεκλογική περίοδος που έχω κάνει. Ευχαριστώ πολύ τους συμπολίτες μου για τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκαν. Είναι φανερό ότι η πορεία που θέλουμε να χαράξουμε είναι αντάξια της Θεσσαλονίκης και αντάξια των πολιτών της. Όσον αφορά εμένα, αυτό που είπα σε όλη την προεκλογική περίοδο, θα το κάνω. Και από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη το δικαιούται, οι πολίτες της το αξίζουν και διεκδικούμε η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωταγωνίστρια, πρωτεύουσα μιας ευρύτερης περιοχής που θα καλύπτει τα βόρεια και ανατολικά μας. Σας ευχαριστώ».

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-8

Στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» έφθασε στο εκλογικό κέντρο με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

Ασκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι δήμαρχοι-9

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μώραλης τόνισε: «Νομίζω ότι είναι κορυφαία στιγμή σε μια δημοκρατία, για τη χώρα, για την πόλη μας. Μια σημαντική μέρα. Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, παράλληλα με τα προβλήματα που έχουμε, λόγω του ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέσσερις κάλπες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται λίγο ο κόσμος ώσπου να ενημερωθεί. Νομίζω ότι η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Όσον αφορά τον Πειραιά, οι Πειραιώτες θα δώσουν την ψήφο τους στον "Πειραιά Νικητή", την εμπιστοσύνη τους, όπως και πριν από πέντε χρόνια το 2014, προκειμένου να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάνουμε, να συνεχίσουμε την ανάπτυξη που φέραμε στην πόλη και για έναν Πειραιά νικητή, για έναν Πειραιά με αισιοδοξία, έναν Πειραιά της προόδου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή