«Επιστράτευσαν» τυχαία ψηφοφόρους για εφορευτική επιτροπή

«Επιστράτευσαν» τυχαία ψηφοφόρους για εφορευτική επιτροπή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά είναι τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αναγκάστηκαν να κρατήσουν με τυχαία επιλογή ως μέλη εφορευτικής επιτροπής «ανυποψίαστους»  πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν, αφού αυτοί που είχαν κληθεί επισήμως δεν παρουσιάστηκαν  ποτέ.

Το σκηνικό επαναλήφτηκε σε πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes, η περίπτωση μιας μέλλουσας νύφης που άφησε το bachelor της στη Χαλκιδική προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό όμως μετά να… επιστρέψει στη Χαλκιδική.

Τελικά, τα σχέδια της νύφης άλλαξαν αφού μετά από κάποιες ώρες διαπραγματεύσεων, αναγκάστηκε να καθίσει ως μέλος εφορευτικής επιτροπής.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στις Σέρρες καθώς μία γυναίκα ψηφοφόρος «επιστρατεύτηκε» από τον  δικαστικό αντιπρόσωπο τόσο γιατί  τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήταν μόνο δύο –  δεν προσήλθαν τα υπόλοιπα- όσο και γιατί… γκρίνιαζε για την ουρά και την ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με το infonews24.gr, η γυναίκα πήγε να ψηφίσει στο 13ο Δημοτικό Σχολείο και αντικρίζοντας την μεγάλη ουρά από πολίτες που περίμεναν διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση.

Όταν τελικά η γυναίκα μπήκε να ψηφίσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος αφού πήρε την ταυτότητα της, βγαίνοντας από το παραβάν αρνήθηκε να της την δώσει πίσω, την έβαλε στην τσέπη του, λέγοντας ότι «αφού το παίζεις έξυπνη σε επιτάσσω να αναλάβεις καθήκοντα εφορευτικής επιτροπής». Ο δικαστικός αντιπρόσωπος κάλεσε μάλιστα και την αστυνομία για να γίνει και επίσημα η επίταξη.

Με δυσκολία και «ουρές» γίνονται και οι εκλογές σε Λευκάδα και Καλαμάτα, λόγω έλλειψης εφορευτικών επιτροπών. 

Στην Κρήτη, στο Λασίθι, κλήθηκε μία θηλάζουσα μητέρα να καθίσει στο εκλογικό κέντρο καθώς είχε οριστεί μέλος εφορευτικής επιτροπής. Η νεαρή μητέρα αναγκάστηκε να θηλάσει αλλά και ν’ αλλάξει το μωρό της μέσα στο εκλογικό κέντρο.

Σε άλλα εκλογικά κέντρα, σύμφωνα με το cretapost.gr, η διαδικασία γίνεται μόνο από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τους γραμματείς με τους ψηφοφόρους να καλούνται να πάρουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια από τον πάγκο που έχουν στηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή