Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα

Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα των exit poll δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί στρατηγική ήττα, όπως επιδίωκαν η Νέα Δημοκρατία και ένα ολόκληρο μιντιακό και εκδοτικό σύστημα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως είπε, η δική του εκτίμηση, με βάση τα exit poll είναι:

«Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη, ή τουλάχιστον δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή, τη στρατηγική ήττα που επεδίωκε η Νέα Δημοκρατία και ένα ολόκληρο μιντιακό και εκδοτικό σύστημα. Αντιθέτως, είναι ένας από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος και μάλιστα με αξιώσεις να επιτύχει ακόμα μια νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για τα θετικά μέτρα και την επέκταση του δημοσιονομικού χώρου, ελπίζω, επειδή καιροφυλακτούν πολλοί να μην αμφισβητηθούν αυτά τα μέτρα εξαιτίας του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, εάν αυτό είναι αντίστοιχο με όσα προβλέπει το exit poll. Καιροφυλακτούν πολλοί για να αμφισβητήσουν αυτά τα μέτρα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Τρίτον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πάρα πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να κυβερνήσει σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με εξαιρετικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς».

«Εμείς πρέπει να αναλύσουμε το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα και στη βάση αυτή να βγάλουμε και τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή