Κυρίαρχοι από την α΄ Κυριακή σε έξι Περιφέρειες και σε πολλούς δήμους

Κυρίαρχοι από την α΄ Κυριακή σε έξι Περιφέρειες και σε πολλούς δήμους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έξι από τις συνολικά 13 Περιφέρειες της χώρας εξελέγη περιφερειάρχης χθες, ενώ στις υπόλοιπες ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Και σε πολλούς δήμους της χώρας δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, καθώς αρκετοί υποψήφιοι κατάφεραν να κερδίσουν ποσοστό άνω του 50% στις χθεσινές εκλογές. Ανάμεσά τους πολλοί μικροί δήμοι αλλά και πολλοί δήμοι της Αττικής, όπως οι Περιστερίου, Γλυφάδας, Νίκαιας-Ρέντη, Ελληνικού, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Αλίμου, Νίκαιας, Μοσχάτου και Φυλής. Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τσιτζικώστας, υποψήφιος της Ν.Δ., με ποσοστό 61,67%, εκλέγοντας 44 περιφερειακούς συμβούλους. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ κ. Σταύρος Αρναουτάκης με ποσοστό 59,90% θα είναι και πάλι ο περιφερειάρχης Κρήτης. Στην Ηπειρο επανεξελέγη ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποψήφιος της Ν.Δ., με ποσοστό 56,34% και στο Νότιο Αιγαίο ο κ. Γεώργιος Χατζημάρκος (Ν.Δ.) με ποσοστό 55,73%. Στη Θεσσαλία επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Αγοραστός (Ν.Δ.) με ποσοστό 54,78% και στη Δυτική Μακεδονία ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης (Ν.Δ.) με ποσοστό 52,80%.

Ποσοστά ρεκόρ συγκέντρωσαν ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης στον Δήμο Περιστερίου και ο κ. Γιώργος Παπανικολάου στον Δήμο Γλυφάδας. Ο κ. Παπανικολάου συγκέντρωσε ποσοστό 79,25%. Ο κ. Παχατουρίδης με ποσοστό 74,03% άφησε πίσω όλους τους συνυποψηφίους του και μάλιστα με μονοψήφια ποσοστά και θα έχει 33 δημοτικούς συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε σύνολο 45. Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος στον Δήμο Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 71,96%, ο κ. Ανδρέας Κονδύλης με ποσοστό 68,52% στον Δήμο Αλίμου και ο κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος με ποσοστό 69,01% στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη ο κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης εξελέγη και πάλι δήμαρχος, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 63,92%.

Σε πολλούς δήμους στην επαρχία εξελέγησαν επίσης δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Βελβεντού ο κ. Ιωάννης Σεντελές με ποσοστό 70,16% και στον Δήμο Κρωπίας ο κ. Δημήτριος Κιούσης με ποσοστό 70,60%. Μικροί δήμοι όπως το Αγαθονήσι, ο Αγιος Ευστράτιος, οι Λειψοί, το Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και πολλοί νησιωτικοί έχουν ήδη δήμαρχο και δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή