Μητσοτάκης: «Η πολιτική αλλαγή ξεκίνησε»

Μητσοτάκης: «Η πολιτική αλλαγή ξεκίνησε»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H πολιτική αλλαγή ξεκίνησε…». Η Ν.Δ. αποτελεί πλέον την πρώτη και «ενισχυμένη» πολιτική δύναμη της χώρας, όπως υπογράμμισε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερμηνεύοντας την ιστορική καθαρή νίκη της Ν.Δ. –δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο σε ευρωεκλογές της μεταπολίτευσης– τόσο ως θετική ψήφο στο πρόγραμμά της όσο και ως «ισχυρή αποδοκιμασία» της κυβέρνησης και ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού, προκειμένου να αναλάβει μια νέα κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

«Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μιας συντριπτικής ήττας αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Ελληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα», ήταν το σχόλιο της Ν.Δ. για την προκήρυξη εκλογών. Στον αντίποδα, αμέσως μετά τις πρώτες ανακοινώσεις των exit polls, σχολίαζαν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τους πολίτες μια ξεκάθαρη νίκη κι αυτοί του την έδωσαν, κάνοντας λόγο για «αδιαμφισβήτητη ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα της κάλπης, σύμφωνα με την Πειραιώς, δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία θέλουν να κινηθεί η χώρα. Ταυτόχρονα, τη μεγάλη διαφορά που καταγράφεται πρώτη φορά σε ευρωεκλογές –με μόνη σύγκριση τη νίκη του ΠΑΣΟΚ επί της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του 1981 με 8,5 μονάδες– την πιστώνεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, αφού πήρε «πάνω» του –όπως και ο κ. Τσίπρας– την προεκλογική καμπάνια που κατέληξε τόσο σε προσωπική αντιπαράθεση των δύο αντιπάλων, όσο και ευθεία αντιπαράθεση προγραμμάτων. Εξάλλου, αρκετοί στη Ν.Δ. δεν περίμεναν ανάλογη νίκη, ενώ κάποιοι άλλοι έβαζαν τον πήχυ στις 5-6 μονάδες. Δεν είναι λίγοι όσοι μιλούσαν για «πρωτοφανή» καθολική επικράτηση της Ν.Δ. ύστερα από επτά χρόνια, εικόνα η οποία δεν προκύπτει μόνο από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και από την πρώτη εικόνα στις Περιφέρειες, όπου φαίνεται να έχουν δικαιωθεί οι επιλογές που έγιναν σε πρόσωπα. Σε πολλές όχι μόνο προηγείται η Ν.Δ., αλλά ο υποψήφιος που έρχεται δεύτερος είναι αντάρτης της Ν.Δ., υποψηφιότητες που ενθάρρυνε κατεξοχήν η απλή αναλογική.

«Αντλώ δύναμη από όσους μας τίμησαν, αλλά σέβομαι απόλυτα τους συμπολίτες μας που έκαναν άλλες επιλογές», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., που δέχθηκε χθες συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Κώστα Καραμανλή, ενώ στο γραφείο του στην Πειραιώς χθες το βράδυ βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. «Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος μέχρι τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης είναι μικρός, αλλά «αρκετός για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα». Και, βέβαια, δεν πέρασε απαρατήρητο το ότι ζήτησε σεμνότητα από τα στελέχη του, καθώς, όπως σημείωσε, «η Ελλάδα δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή