«Αγριεμένος» ο Τσιτσιπάς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν σε… προπόνηση πέρασε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας επικράτησε με 6-2, 6-2, 7-6 (4) επί του Γερμανού Μαξιμίλιαν Μάρτερερ, και, τώρα, θα αντιμετωπίσει τον Ούγκο Ντέλιεν (Βολιβία). Σήμερα θα αρχίσει την προσπάθειά της και η Μαρία Σάκκαρη.

Ο Ελληνας αθλητής, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και το επιβεβαβιώνει συνεχώς. Στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός ξεκίνησε με break τον αγώνα, και παίζοντας συνεχώς επιθετικά κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά. Στο έβδομο game έκανε και δεύτερο break και έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του με 6-2. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Ο Μαξιμίλιαν Μάρτερερ αντιστάθηκε στο τρίτο σετ, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι δεν είναι τυχαία στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου. Αγωνίστηκε με ψυχραιμία, χωρίς λάθη και έφτασε στο 3-0.

Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ο Ελληνας τενίστας υπέγραψε για αρκετή ώρα αυτόγραφα στους εκατοντάδες θαυμαστές του. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Ούγκο Ντέλιεν από τη Βολιβία. Ο 26χρονος βρίσκεται στην 92η θέση της κατάταξης και νίκησε τον Πράνες Γκούνερσβαραν από την Ινδία με 3-0 (6-1, 6-3, 6-1). Ο πρωταθλητής μας είναι σαφώς ανώτερος και όλα δείχνουν ότι δεν θα συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες μέχρι και τον τρίτο γύρο. Πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον δεύτερο όπου είχε αποκλειστεί από τον Ντομινίκ Τιμ.

Η Μαρία Σάκκαρη σήμερα αντιμετωπίζει την Αννα Τατισβίλι από τη Γεωργία και σύμφωνα με τις δυνατότητες της Ελληνίδας τενίστριας θα περάσει στον επόμενο γύρο. Εκεί, εκτός απροόπτου, θα παίξει με την Κατερίνα Σινιάκοβα (43η στην παγκόσμια κατάταξη), επίσης μία αθλήτρια στα… μέτρα της Σάκκαρη. Στον τρίτο γύρο, όμως, ο δρόμος της αναμένεται να διασταυρωθεί με αυτόν της κορυφαίας τενίστριας του κόσμου, της Ναόμι Οσάκα. Πέρυσι η πρωταθλήτριά μας είχε φτάσει μέχρι τον τρίτο γύρο, αφού είχε αποκλείσει τις Μάντι Μινέλα και Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο. Αποχαιρέτησε τη διοργάνωση ύστερα από την ήττα της από την Ντάρια Κασάτκινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή