Με άλογα και… νυφικά στα εκλογικά κέντρα

Με άλογα και… νυφικά στα εκλογικά κέντρα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρές, ευτράπελα, εκπλήξεις, ευχάριστα, αλλά και ένα δυσάρεστο γεγονός σημάδεψαν τη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Ορισμένοι ψηφοφόροι κατέφθασαν με τα αυτοκίνητά τους στα εκλογικά τμήματα, άλλοι με τα πόδια, ενώ στο Ναύπλιο ψηφοφόρος έφτασε στο εκλογικό κέντρο καβάλα στο άλογό του… Αμέσως μετά τον γάμο του ένα ζευγάρι κατευθύνθηκε με τη γαμήλια ενδυμασία στο εκλογικό κέντρο στις Φαρές Αχαΐας προκειμένου να ψηφίσει, όπου δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκομένων. Αψηφώντας το βάρος των ετών που κουβαλά στην πλάτη της, η κ. Ιουλία Κατσαδήμα προκάλεσε εντύπωση και θαυμασμό, καθώς προσήλθε στα Ιωάννινα να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Το καθήκον της 103χρονης γυναίκας ήταν διπλό, σύμφωνα με την ίδια, η οποία εκτός από το να ψηφίσει στον τόπο όπου ζει εδώ και χρόνια αισθάνθηκε ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα τιμήσουν τη μνήμη του συζύγου της, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Ιωαννίνων.

Η διαμαρτυρία της τής «εξασφάλισε» μια θέση στην εφορευτική επιτροπή. Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκλογικό τμήμα στις Σέρρες, όπου μια ψηφοφόρος διαμαρτυρήθηκε για την αναμονή που συνάντησε και παραπονέθηκε για την καθυστέρηση της διαδικασίας. Οταν ήρθε η σειρά της να ψηφίσει, μόλις βγήκε από το παραβάν, ο δικαστικός αντιπρόσωπος αρνήθηκε να της επιστρέψει την ταυτότητά της. Πληροφορίες θέλουν τον δικαστικό αντιπρόσωπο να της είπε «αφού το παίζεις έξυπνη, σε επιτάσσω να αναλάβεις καθήκοντα εφορευτικής επιτροπής». Και αυτό γιατί στο εν λόγω τμήμα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που προσήλθαν ήταν μόνο δύο.

Στριμωγμένα σε μια πολύ μικρή αίθουσα ενός παλαιού δημοτικού σχολείου ήταν τα παραβάν σε εκλογικό τμήμα στη Σκήτη Κοζάνης. Εκεί οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να ψηφίσουν δίπλα σε ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο, καθώς και δεκάδες κούτες με αποθηκευμένα αντικείμενα.

Με το μόλις επτά μηνών μωρό της βρέθηκε σε εκλογικό τμήμα της Κρήτης, στην περιοχή του Λασιθίου, μια γυναίκα-μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Η ίδια ήταν αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής και, παρά την έκκλησή της, ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν της επέτρεψε να φύγει. Αποτέλεσμα ήταν η ίδια να θηλάζει και να αλλάζει το μωρό εντός του εκλογικού τμήματος.

Αδιαθεσία ένιωσε χθες το μεσημέρι ένας ηλικιωμένος, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που ψήφιζε σε εκλογικό κέντρο στην Κόρινθο. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου, παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Το μοναδικό μέλος εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό τμήμα της Αλικαρνασσού της Κρήτης δεν κατάφερε να αποφύγει την υποχρέωσή της παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένο να παντρέψει ένα ζευγάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή