Αίθριον: Δίπλα στο μουσείο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα περιποιημένο, μοντέρνο εστιατόριο στο Βόλο.

Η θέση: Μέσα στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, τον οποίο αξίζει να επισκεφτείτε και για το μουσείο πλινθοκεραμοποιίας.

Η ατμόσφαιρα: Μοντέρνα, φωτεινή σάλα με μεγάλες τζαμαρίες.

Το φαγητό: Το εστιατόριο λειτουργεί από νωρίς και σερβίρει και πρωινό. Το μενού επιμελείται ο νεαρός σεφ Χρήστος Μάστορας, ανήσυχος και δημιουργικός, κάνει ριζικές αλλαγές δυο φορές το χρόνο. Πραγματεύεται μοντέρνα κουζίνα, με παραδοσιακές συνταγές σε σύγχρονες εκτελέσεις. Από ορεκτικά δοκιμάσαμε μια ανάμικτη σαλάτα εποχής με βαλεριάνα και κασέρι με μαύρο σκόρδο, ένα τραγανό αυγό σε φωλιά πατάτας, και ένα κριτσανιστό πεϊνιρλί με ωραία ζύμη, πέστο άγριας ρόκας και καπνιστό χοιρινό. Οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και μανιτάρια δε μας ενθουσίασαν, τα ραβιόλι με κρέμα φέτας και σπανάκι ήταν νόστιμα και πληθωρικά και τα κρεατικά καλοψημένα. Ο pastry chef Γιάννης Καλδάνης μας κέρδισε τόσο με το υπέροχα βελούδινο ρυζόγαλο crème brule όσο και με τη γλυκόξινη key lemon pie.

Αίθριον: Δίπλα στο μουσείο-1

Ο λογαριασμός: 20-25 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Λίστα με ψαγμένα κρασιά και καλές τιμές από τον σομελιέ Βασίλη Κατσάρο και δυνατά κοκτέιλ που επιμελείται ο Γιώργος -ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που δοκιμάσαμε είναι το Med Gathering, ένα φαντεζί τζιν τόνικ με τρούφα και elderflower.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 10:00 – 02:00.

Αίθριον, Πολυχώρος Τσαλαπάτα, Βότση και Ζάχου, Παλαιά, Τ/24213-00.088.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή