Εκλογές: Πού «κόλλησε» η μετάδοση αποτελεσμάτων

Εκλογές: Πού «κόλλησε» η μετάδοση αποτελεσμάτων

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν στην ενσωμάτωση των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών της περασμένης Κυριακής, ειδικά στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί δύο 24ωρα μετά το κλείσιμο των καλπών. Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν, χθες, ότι η μετάδοση των αποτελεσμάτων «κόλλησε» στις Περιφέρειες, καθώς δεν είχε προβλεφθεί επαρκής αριθμός υπαλλήλων. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο δικαστικός αντιπρόσωπος από κάθε εκλογικό τμήμα ενημερώνει για το αποτέλεσμα στον αντίστοιχο δήμο, ο οποίος στη συνέχεια αποστέλλει τα αποτελέσματα στην αρμόδια Περιφέρεια. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, συγκεκριμένος υπάλληλος της Περιφέρειας μέσω τηλεφώνου ενημερώνει συγκεκριμένο υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών για το αποτέλεσμα, προκειμένου αυτό να ενσωματωθεί στον ιστότοπο του υπουργείου όπου δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σύνθετο έργο

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στήθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις κάλπες, ενώ προβλεπόταν εκλογή με σταυρό προτίμησης για τις ευρωεκλογές, για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αλλά και για τις κοινότητες σε πολλούς δήμους. Επρόκειτο για μια εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η οποία διενεργήθηκε σε διπλάσιο αριθμό εκλογικών τμημάτων χωρίς να ανακύψουν δυσλειτουργίες και σε γενικές γραμμές επιτυχημένα.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα, σε εσωκομματικό ντέρμπι για γερά νεύρα εξελίσσεται το ζήτημα της 8ης έδρας στην Ευρωβουλή που κατέλαβε η Ν.Δ., καθώς το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη δεν κατάφερε τελικώς να κρατηθεί πάνω από το απαιτούμενο 3%. Αρχικά φαινόταν ότι ο όγδοος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. θα ήταν ο Γιώργος Αμυράς, ωστόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης κάλυψε τη διαφορά και έφτασε να προηγείται του κ. Αμυρά με μερικές εκατοντάδες ψηφοδέλτια. Το αποτέλεσμα αυτής της μάχης ενδεχομένως να φανεί σήμερα.

Ως προς τον Γιάνη Βαρουφάκη αντιμετώπισε με χιούμορ την απώλεια της έδρας, την οποία θα καταλάμβανε η πρώτη σε σταυρούς με το MέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα. Με ανάρτησή του, αφού συγκαταλέγει μεταξύ διάσημων τίτλων θρίλερ την «έδρα του ΜέΡΑ25», σημειώνει ότι «τίποτα δεν χάσαμε, κερδίσαμε το δικαίωμα να προβούμε σε κάλεσμα για πλατιά πολιτική-προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών». Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να προσφέρει στήριξη στον κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή