Βαρουφάκης: «Μόνη χαμένη ψήφος αυτή προς τον ΣΥΡΙΖΑ»

Βαρουφάκης: «Μόνη χαμένη ψήφος αυτή προς τον ΣΥΡΙΖΑ»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτές τις εκλογές η μόνη «χαμένη ψήφος», δεδομένης της διαφοράς των 10 μονάδων από τη Ν.Δ., είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε χθες ο κ. Γ. Βαρουφάκης, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου τη συμμετοχή του κόμματός του ΜέΡΑ25 στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση με συνδυασμούς σε όλη τη χώρα.

Διεκδικώντας κρίσιμη θέση στο πολιτικό σκηνικό που, όπως είπε, αλλάζει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μια «μικρή πολιτική επανάσταση» που μέσω της δράσης του κόμματός του –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– «ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνη, ρεαλιστική, ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα. Αυτό μας δημιουργεί ένα μεγάλο καθήκον – το καθήκον να γίνει το ΜέΡΑ25 ο πυρήνας μεγάλης συμπόρευσης πολιτών στη βάση κοινού προγράμματος, στη βάση ενός κοινού πολιτικού πολιτισμού».

Από τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρουφάκης είναι προφανές ότι, πέραν των πολιτικών του προτάσεων, ιδιαίτερο βάρος δίνει ενόψει μιας μάχης, που αναμένεται ότι θα διεξαχθεί σε περιβάλλον μεγάλης οξύτητας και πόλωσης, στο στοιχείο της μετριοπάθειας και του πολιτισμού στην αντιπαράθεση. Ενα στοιχείο το οποίο φαίνεται να θεωρεί πως ήταν καθοριστικό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την ψήφο του σχεδόν 3% του εκλογικού σώματος στις ευρωεκλογές: «Εντός ενός ζοφερού σκηνικού, σε αυτές τις ευρωεκλογές το ΜέΡΑ25 εκφέροντας προγραμματικό, μετριοπαθή λόγο αναδείχθηκε η μόνη πραγματική πηγή ελπίδας. Κάναμε την έκπληξη υπό συνθήκες πόλωσης ασυνήθιστες για ευρωεκλογές και αυτό διότι αρθρώσαμε θετικό λόγο και δεν παρασυρθήκαμε στον αρνητισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς το πολιτικό περιεχόμενο της πρότασης με την οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών αυτή τη φορά για το εθνικό Κοινοβούλιο, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Απευθυνόμαστε σε όσους είναι αποφασισμένοι για τη μεγάλη ρήξη με τη Χρεοδουλοπαροικία του 4ου μνημονίου, που φέρνει την ερημοποίηση, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση Ν.Δ. Σε εκείνους που δεν ταυτίζουν την Ευρώπη με τους τροϊκανούς. Σε όσους λένε “Ναι” σε έναν υπεύθυνο, προγραμματικό λόγο που ενώνει τους Ελληνες υπό τη σκέπη ενός κοινού ρεαλιστικού προγράμματος για το φορολογικό, τις επενδύσεις, τη φτώχεια, το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό), τα εθνικά θέματα, το περιβάλλον, τη διαφάνεια, τον εκδημοκρατισμό, την κοινωνική απελευθέρωση όλων. Σε όσους νιώθουν εγκλωβισμένοι σε κομματικούς σχηματισμούς που αναπαράγουν ιεραρχίες. Σε πολίτες που απαιτούν θετικό όραμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή