Η Ζωή Ζενιώδη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Ζωή Ζενιώδη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταλαντούχα αρχιμουσικός Ζωή Ζενιώδη είναι από σήμερα η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Ζωή Ζενιώδη έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα και την ορχήστρα της ΕΡΤ, έχει διευθύνει αμερικάνικες ορχήστρες, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε αρχιμουσικός της MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν η πρώτη μαέστρος που διηύθυνε την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων. Ως πιανίστα έχει εμφανιστεί στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ έχει στο ενεργητικό της πέντε ηχογραφήσεις. Είναι διδάκτωρ διεύθυνσης ορχήστρας από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, σπούδασε πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου και στο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, ενώ εξειδικεύτηκε στο έργο του Αμερικάνου συνθέτη Τόμας Σλίπερ.

Η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού δημοσιεύθηκε στις 31 Ιανουαρίου και η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα, έπειτα από πέντε μήνες. Η θητεία της 43χρονης αρχιμουσικού είναι τριετής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή