Η Μέρκελ μιλάει για τη Μέρκελ σε εκδήλωση στο Χάρβαρντ

Η Μέρκελ μιλάει για τη Μέρκελ σε εκδήλωση στο Χάρβαρντ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΣΤΩΝΗ. Την κεντρική ομιλία προς τους φετινούς αποφοίτους του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ επρόκειτο να εκφωνήσει η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ σε τιμητική εκδήλωση κατά την οποία αναμενόταν να ανακηρυχθεί και επίτιμη διδάκτορας του φημισμένου ιδρύματος. Η 64χρονη Γερμανίδα πολιτικός εξελέγη καγκελάριος το 2005 και διανύει την τέταρτη θητεία της, για την οποία η ίδια έχει πει ότι θα είναι η τελευταία.

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Λάρι Μπάκοου αποκάλεσε τη Μέρκελ εκ των πλέον σημαντικών αρχηγών κρατών της εποχής μας, με μεγάλη επιρροή σε όλο τον κόσμο. Στη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων για την αποφοίτηση πραγματοποιήθηκαν επίσης ομιλίες από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ και τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. Προαναγγέλλοντας το περιεχόμενο της ομιλίας της, η Μέρκελ διευκρίνισε πως δεν θα είναι μια συνηθισμένη πολιτική ομιλία. Σκόπευε να μιλήσει αυτή τη φορά για τη ζωή της, για τα χρόνια που μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία ως κόρη προτεστάντη ιερέα, για τη σταδιοδρομία της ως καθηγήτριας Λατινικών και Αγγλικών, στη συνέχεια τις σπουδές της στη Φυσική και το διδακτορικό της στην Κβαντική Χημεία. «Θα προσπαθήσω να εξηγήσω στους φοιτητές το δίδαγμα που πήρα από τη δική μου ζωή», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στο CNN. Η πορεία της Αγκελα Μέρκελ στην πολιτική χρονολογείται στο 1989, όταν εμπνεύσθηκε από την ειρηνική επανάσταση που οδήγησε στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή