Εθνική Ποδοσφαίρου: Eίχε απουσίες, δεν έχει χρόνο

Εθνική Ποδοσφαίρου: Eίχε απουσίες, δεν έχει χρόνο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα ημέρες προθεσμία. Τόσες έχουν μπροστά τους ο Αγγελος Αναστασιάδης και οι διεθνείς μέχρι το επόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου και το κομβικό παιχνίδι με την Ιταλία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, προκειμένου να αλλάξουν την κακή εικόνα της Εθνικής, που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο χθεσινό φιλικό με την Τουρκία.

Η ήττα με 2-1 ήταν φυσικό επακόλουθο για την Ελλάδα, η οποία από τη μια είχε τη δικαιολογία της απουσίας βασικών παικτών, καθώς Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ζέκα και Δώνης θα ενσωματωθούν τη Δευτέρα, ενώ ο Σιόβας είναι τραυματίας. Στον αντίποδα όμως δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το… χαλί η έλλειψη διάθεσης, η ολιγωρία σε κρίσιμα σημεία και τα πολλά ατομικά λάθη από τα οποία προήλθαν τα γκολ των Τούρκων.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν είχε πολλές λύσεις για την άμυνα και έτσι αναγκαστικά η Εθνική παρατάχθηκε απέναντι στην Τουρκία με πειραματική ενδεκάδα. Ο Κουρμπέλης με τον Βαλεριάνο ήταν οι στόπερ, ενώ οι Μαυρίας και Κούτρης στα άκρα της άμυνας. Ο Σιώπης και ο Σάμαρης οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Φορτούνης σε ρόλο οργανωτή, στο ένα άκρο της επίθεσης ο Μασούρας, στο άλλο ο Πέλκας και στην κορυφή ο Κουλούρης στο 4-2-3-1 του Αναστασιάδη.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι μέσα σε έξι λεπτά. Στο 11΄ άλλαξαν την μπάλα με υποδειγματικό τρόπο, αυτή έφτασε στον Ουντέρ που μόνος του από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε με δυνατό σουτ τον Πασχαλάκη. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 17΄, όταν ο Καραμάν βρέθηκε χωρίς αντίπαλο μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.

Η Εθνική μας μπήκε στο παιχνίδι μετά το 24ο λεπτό, όταν και απείλησε με τον Σάμαρη, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Φορτούνη έφυγε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του Αναστασιάδη βοήθησαν την Εθνική να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, καθώς οι γραμμές ήρθαν πιο κοντά και βελτιώθηκε η κυκλοφορία της μπάλας. Παράλληλα άλλαξε και ο σχηματισμός σε 4-4-2, με τον Ντουρμισάι να παίζει δίπλα στον Κουλούρη στην επίθεση.

Βέβαια, στη βελτίωση της εικόνα της Εθνικής, που πάντως δεν δημιούργησε κάποια σημαντική στιγμή, έπαιξε ρόλο και το ότι η Τουρκία έριξε τον ρυθμό της εξαιτίας κάποιων αναγκαστικών αλλαγών.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, με σουτ του Κουρμπέλη που βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή των Τούρκων, έπειτα από σουτ του Κουλούρη.

Πασχαλάκης, Βαλεριάνος, Σιώπης, Κώτσιρας και Ντουρμισάι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με τα γαλανόλευκα.

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν, Καγκλάρ, Αϊχάν, Σανγκαρέ, Μεράς, Οκάι, Τουφάν (46΄ Οζιακούπ), Ουντέρ (80΄ Μπελόζογλου), Γιασιτσί, Καραμάν (46΄ Ομούρ), Τοσούν (56΄ Γκιουβέν).

Ελλάδα (Αγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Μαυρίας, Κουρμπέλης, Σάμαρης, Κούτρης (46΄ Σταφυλίδης), Σιώπης (75΄ Μάνταλος), Βαλεριάνος (54΄ Μπουχαλάκης), Μασούρας (65΄ Ντουρμισάι), Πέλκας (46΄ Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή