Αδίκησε τον εαυτό της και αποκλείστηκε η Σάκκαρη

Αδίκησε τον εαυτό της και αποκλείστηκε η Σάκκαρη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη φορά η Μαρία Σάκκαρη δεν θα «σερβίρει» στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Η τενίστρια ηττήθηκε από την Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα με 1-2 σετ (6-7, 7-6, 3-6) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς.

Ο αγώνας ανάμεσα στη Σάκκαρη και στη Σινιάκοβα ήταν αντάξιος του φημισμένου τουρνουά της Γαλλίας. Διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ανταγωνιστικό, υψηλού επιπέδου παιχνίδι. Η Ελληνίδα προηγήθηκε στο πρώτο σετ, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ, και ύστερα από αλλεπάλληλα μπρέικ, οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ και η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 1-1. Στο τρίτο σετ, η Τσέχα έκανε πρώτη το μπρέικ, η Μαρία απάντησε, αλλά μετά το 3-3 η Σινιάκοβα πέρασε μπροστά και η πρωταθλήτριά μας δεν κατάφερε να μειώσει τα λάθη της. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπέπεσε σε 68 αβίαστα λάθη έναντι 44 της αντιπάλου της. Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα πάρει μέρος η Σάκκαρη θα είναι το Γουίμπλεντον (1/7).

Η Σινιάκοβα θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τη Ναόμι Οσάκα. Η Γιαπωνέζα νίκησε τη Βικτόρια Αζαρένκα με 4-6, 7-5, 6-3.

Σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί του τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς στο κεντρικό κορτ. Ο αγώνας θα αρχίσει αφού ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις Μάρτιτς – Πλίσκοβα, Μουγουρούθα – Σβιτολίνα, Γκοφέν – Ναδάλ. Εάν ο Τσιτσιπάς προκριθεί στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, θα γίνει ο δεύτερος Ελληνας που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος ήταν ο Λάζαρος Στάλιος το 1936. Μέχρι τον τρίτο γύρο έχει φθάσει και ο Νίκος Καλογερόπουλος, τόσο το 1965 όσο και το 1967.

Στο μεταξύ, η πρώην Νο1 τενίστρια στον κόσμο, η Κιμ Κλάιστερς, σε δηλώσεις της στο Eurosport έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά. «Ο Τσιτσιπάς είναι ο νέος σταρ του ανδρικού τένις και είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα στρέψουν πάνω του το βλέμμα τους, όταν αποσυρθούν οι Big 4. Ανήκει στο ίδιο γκρουπ με τους Σάσα Ζβέρεφ και Ντένις Σαποβάλοφ. Είναι όλοι τους πολύ ταλαντούχοι και εργατικοί και στο μέλλον θα παλέψουν για σπουδαίους τίτλους», τόνισε η 35χρονη Βελγίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή