Ανοδος κατά 2,3% στα έσοδα της Wind Ηellas το πρώτο τρίμηνο

Ανοδος κατά 2,3% στα έσοδα της Wind Ηellas το πρώτο τρίμηνο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης αναφέρει η διοίκηση της Wind Ηellas. Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2019, η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης αναφέρει ότι, αρχής γενομένης από το α΄ τρίμηνο του 2016 μέχρι και σήμερα, σημειώνει συνεχώς θετικό πρόσημο στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων της (έσοδα).

Για το α΄ τρίμηνο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες κινήθηκαν ανοδικά (+2,3% σε ετήσια βάση) και ανήλθαν σε 120,7 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, τα  προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA σημείωσαν αύξηση κατά 26,2% φτάνοντας τα 32,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, στην ανάπτυξη των εσόδων συνέβαλε τόσο η σταθερή όσο και η κινητή τηλεφωνία. Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας είχαν άνοδο 3,1% φτάνοντας τα 66,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 2,1% και ανήλθαν σε 41,8 εκατ. ευρώ.

«Τα αποτελέσματα α΄ τρίμηνου του έτους καταγράφουν αξιοσημείωτη βελτίωση εσόδων και EBITDA και είναι ένα δυνατό ξεκίνημα ώστε το 2019 να συμπληρώσουμε μία τετραετία πλέον ανάπτυξης», σχολίασε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas Νάσος Ζαρκαλής. «Διατηρήσαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς», πρόσθεσε το στέλεχος της Wind, «την έμφαση στην επίτευξη ισχυρών εμπορικών αποτελεσμάτων. Η στρατηγική μας αποδίδει, καθώς τα έσοδα από υπηρεσίες αυξάνονται, η κερδοφορία μας επιταχύνεται και σημειώνουμε θετικές επιδόσεις σε κάθε εμπορική μας δραστηριότητα».

H διοίκηση της Wind ανέφερε ακόμη ότι, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του έτους, πραγματοποιήθηκαν συνολικές επενδύσεις ύψους 19,5 εκατ. ευρώ. Aναφορικά με τις εμπορικές επιδόσεις, η εταιρεία αναφέρει αύξηση 55,2% ετησίως στην κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής, αύξηση συνδρομητών ευρυζωνικών συνδέσεων νέας γενιάς (NGA) κατά 92,6%, 619.000 πελάτες σταθερής συνολικά, αυξημένους κατά 3,7% σε ετήσια βάση, και αύξηση των νοικοκυριών που λαμβάνουν υπηρεσίες σύγκλισης (double, triple play κ.λπ.) κατά 12,6%, στις 210.000. Tέλος, η υπηρεσία Wind Vision ενέγραψε συνολικό αριθμό πελατών 37.900 στο τέλος Μαρτίου.

«Οι εντατικές επενδύσεις μας σε υποδομές νέας γενιάς και η εξαιρετική συνολικά εμπειρία πελάτη συνέβαλαν στα πολύ καλά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανοδική μας πορεία θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς θα εστιάσουμε στη σύγκλιση των υπηρεσιών μας και στην αξία που μπορούμε να προσφέρουμε στα νοικοκυριά», είπε ο κ. Ζαρκαλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή