Νέες σκιές στο Ιδρυμα της Βουλής με «επείγουσες» προσλήψεις

Νέες σκιές στο Ιδρυμα της Βουλής με «επείγουσες» προσλήψεις

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το περιβάλλον αδιαφάνειας περί τα οικονομικά του να συνεχίζεται – και λίγα 24ωρα πριν από την διάλυση της Βουλής λόγω πρόωρων εκλογών – στο Ιδρυμα της Βουλής δρομολογούνται προσλήψεις και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές: στις 28/5 διαπιστώνονται ανάγκες και στις 30/5 λαμβάνεται η απόφαση για τις προσλήψεις αυτές.

Σήμερα 31 Μαΐου, δημοσιεύθηκαν στην διαφάνεια της Βουλής οι αποφάσεις για τρεις προσλήψεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μία για διάρκεια δύο ετών και δύο μονοετείς οι οποίες αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες –που κοινοβουλευτικές πηγές αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν- δύο πρώην μετακλητούς υπαλλήλους στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και έναν ο οποίος –εκτός των άλλων- είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την κυρία Ρένα Δούρου.

Ο τελευταίος, μάλιστα, στο προεκλογικό του έντυπο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα συμβάλλει για την καταπολέμηση της ανεργίας. Υπάρχει και μια τρίτη σύμβαση, αυτή τη φορά «αορίστου χρόνου» που αφορά δημοσιογράφο ο οποίος είχε ως τώρα σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο Ιδρυμα. Για την περίπτωσή του η εισήγηση σχετικά με την πρόσληψη έγινε στις 28/5 και η λήψη απόφασης μία ημέρα μετά.

Στις σχετικές αποφάσεις σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι για την μισθοδοσία των προσληφθέντων «προβλέπεται και υφίσταται εγγεγραμμένη πίστωση στον ΚΩΔ Β 5.501, 502, 503 στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος της Βουλής, οικονομικού έτους 2019, όπως αυτός εγκρίθηκε με την από 26.2.2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος». Ενδιαφέρον ως προς αυτό έχει το γεγονός πως έως σήμερα (31/5/2019) το απόγευμα, ο εν λόγω προϋπολογισμός δεν έχει δημοσιοποιηθεί – αναρτηθεί στην Διαφάνεια, ούτε του Ιδρύματος ούτε και της Βουλής. Επιπροσθέτως αξίζει να επισημανθεί ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ούτε ο απολογισμός για το έτος 2018.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για τα έτη που υπάρχουν δημοσιευθέντα επίσημα στοιχεία (2015-2016-2017), οι ετήσιοι προϋπολογισμοί έχουν προβλέψεις για έξοδα από 1.655.000 ευρώ έως 2.260.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή