Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει ένας «εξαιρετικός» νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει ένας «εξαιρετικός» νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόρις Τζόνσον θα γίνει ένας «εξαιρετικός» νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, παρεμβαίνοντας έτσι στην κούρσα διαδοχής της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος, μια εβδομάδα πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Βρετανία.

«Πιστεύω ότι ο Μπόρις θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικός», τόνισε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζόνσον, σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit, θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ανάμεσα σε περισσότερους από δέκα υποψηφίους.

Ο Αμερικανός ρεπουμπλικανός μεγιστάνας ανέφερε ότι αρκετοί βουλευτές των Τόρις επιδίωξαν να λάβουν τη στήριξή του, όχι ωστόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος έχει επικρίνει τη στάση του Αμερικανού προέδρου για το Ιράν.

Παράλληλα χαιρέτισε τη δέσμευση του υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ για μεγαλύτερες δαπάνες στην άμυνα.

«Ναι. Τον συμπαθώ», είπε ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για τον Χαντ.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή