The Times: Η Ιταλία διώχνει τον Στιβ Μπάνον και την ακροδεξιά ακαδημία του

The Times: Η Ιταλία διώχνει τον Στιβ Μπάνον και την ακροδεξιά ακαδημία του

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχέδια του Στηβ Μπάνον για δημιουργία μιας Ακροδεξιάς λαϊκίστικης ακαδημίας σε μία αρχαία μονή κοντά στη Ρώμη απορρίφθηκαν από την ιταλική κυβέρνηση που διέταξε την αποπομπή του από τις εγκαταστάσεις.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Αλμπέρτο Μπονισόλι, δήλωσε ότι η οργάνωση που ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Προέδρου Τραμπ χρησιμοποιούσε για τη διοίκηση της μονής Τρισούλτι, δεν εκπληρούσε τις προϋποθέσεις για τη μίσθωση του χώρου, δεν κατέβαλε όπως έπρεπε το μίσθωμα και δεν είχε εκτελέσει εργασίες συντήρησης.

«Μετά από επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο μου, οι νομικές υπηρεσίες του κράτους συμφώνησαν με την απόφασή μας να ανακαλέσουμε την άδεια χρήσης του Trisulti», δήλωσε ο Μπονισόλι στην εφημερίδα Times.

Ο Μπάνον είχε δηλώσει ότι η ακαδημία ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από μια σχολή πολιτικής που διοργανώθηκε στο Μιλάνο από τον Αρμάντο Σίρι, έναν συνεργάτη του Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή