Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Λίβερπουλ μετά τη νίκη της με 2-0 στον «Αγγλικό» τελικό με αντίπαλο την Τότεναμ, χάρη στα τέρματα του Μοχάμεντ Σαλάχ (2’) και του Ντιβόκ Οριγκί (86’). Ο Γιούρκγεν Κλοπ, μετά τον περσυνό χαμένο τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, σήκωσε για πρώτη φορά στην καριέρα του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μέτριο το θέαμα του πρώτου ημιχρόνου του μεγάλου τελικού παρά το γεγονός ότι μόλις στο 26’’ της αναμέτρησης, ο διαιτητής του αγώνα καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ, σε χέρι του Σισοκό μέσα στη μεγάλη περιοχή, έπειτα από σέντρα του Μάνε.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 2’, ανοίγοντας το σκορ του αγώνα. Στη συνέχεια, πέρασαν αρκετά λεπτά… ψυχρολουσίας για τους παίκτες της Τότεναμ μέχρι να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο παρά τη μεγάλη κατοχή μπάλας δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Άλισον σε ένα συνολικά κακό ημίχρονο όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό θέαμα και για τις δύο ομάδες.

Στο 2ο ημίχρονο η Τότεναμ ξεκίνησε με περισσότερη όρεξη, κυνήγησε την ισοφάριση και απείλησε αρκετές φορές την εστία της Λίβερπουλ με κύριο εκφραστή τους Σον και Ντέλε Άλι.

Ωστόσο, στο 86’ ο Ντιβόκ Οριγκι με ένα δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε για 2η φορά τον Γιορίς, δίνοντας προβάδισμα 2 τερμάτων στη Λίβερπουλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή