Ν. Ανδρουλάκης: «Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» η σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου

Ν. Ανδρουλάκης: «Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» η σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές», θεωρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης τη ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εξελέγη την περασμένη Κυριακή και πάλι πρώτος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει με νόημα ότι «η ενότητα σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της».

Αναφερόμενος στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει πως «η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της ανόδου των αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών ομάδων είναι η προγραμματική συνεργασία μεταξύ Σοσιαλιστών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων, η οποία θα προωθήσει την ταχύτερη πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, και αναφέρει ότι ο επικεφαλής υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φράνς Τίμερμανς, και των Φιλελευθέρων, Μαργκρέτ Βέσταγκερ είναι δύο πρόσωπα που μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξηγεί, ότι η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη γιατί καρπώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική, ωστόσο σημειώνει πως αποφεύγει κάθε γόνιμη συζήτηση θέλοντας να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία επενδύοντας μόνο στην απογοήτευση.

Για την άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι θα πρέπει να πείσει τους προοδευτικούς πολίτες ότι «έχουμε αφήσει πίσω μας τις νοοτροπίες που πλήγωσαν και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει», όπως λέει και υπογραμμίζει ότι «οι εθνικές εκλογές αποκτούν χαρακτηριστικά μίας πολύ κρίσιμης μάχης για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης».

Δηλώνει ότι τις ημέρες μέχρι τις εθνικές εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές του για την Ελλάδα για να πείσει τους πολίτες να το εμπιστευθούν.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το ενδεχόμενο να συμπράξει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να αποφασίσει αν το ΚΙΝΑΛ θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ή θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

«Αν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, αυτό θα σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και θα μας δώσουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας εάν χρειαστεί. Αν όμως ο κόσμος δεν μας στηρίξει με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε αλλά να επιλέξουμε τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που επίσης έχει τόσο ανάγκη ο τόπος», αναφέρει.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή