Ιράν: Αποκλείει τη «διαπραγμάτευση» με ΗΠΑ χωρίς «αλλαγή στη συμπεριφορά»

Ιράν: Αποκλείει τη «διαπραγμάτευση» με ΗΠΑ χωρίς «αλλαγή στη συμπεριφορά»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τεχεράνη απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να «διαπραγματευτεί» με την Ουάσιγκτον χωρίς να υπάρξει μια εμφανής αλλαγή «στη γενικότερη συμπεριφορά» των ΗΠΑ, αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο «χωρίς προϋποθέσεις» με την Ισλαμική Δημοκρατία.

«Η αλλαγή της γενικότερης συμπεριοφοράς και των ενεργειών των ΗΠΑ απέναντι στο ιρανικό έθνος είναι το κριτήριο» που θα ληφθεί υπόψη πριν από οποιαδήποτε πιθανή διαπραγμάτευση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν λαμβάνει υπόψη της αυτά τα παιχνίδια με τις λέξεις και τη χρήση μιας νέας γλώσσας για τη διατύπωση μυστικών στόχων» υπογράμμισε ο Μουσαβί.

«Η έμφαση με την οποία μιλάει ο Πομπέο σχετικά με τη συνέχιση άσκησης της μέγιστης πίεσης στο Ιράν μαρτυρά τη διαιώνιση τη ίδιας εσφαλμένης συμπεριφοράς που πρέπει να διορθωθεί» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου, σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή